PS interview: Simon Dunmore

Partyscene Redactie | 10 juli 2007
headlines

Simon Dunmore is de baas en oprichter van het Britse Defected, het grootste houselabel ter wereld. Hij houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan, maar doet dat als dj in ieder geval toch wel. Zaterdag reist hij af naar Dance Valley voor een dj-set. Voor Partyscene maakte hij even tijd vrij in zijn gigantisch drukke schema.

Tekst: Jesse Voorn

simon dunmoreWat heeft je destijds doen besluiten om Defected op te richten?

Simon: “Ik vond de richting die de platenindustrie op ging niet leuk en wilde daar wat aan doen. Ik heb altijd in de housescene gewerkt en je ziet dat die veel fluctueert. Soms is iets helemaal hip en de dag erna helemaal niet meer. Maar je moet wel je eigen ding doen. Als je echt op dingen jaagt, dan krijg je geen respect.”

Defected heeft veel bereikt en grote dj’s aan zich weten te binden. Waar ben je het meest trots op?

Simon: “Gewoon, aan het trouw blijven waar we in geloven, in goede en in slechte tijden. En ook om het bedrijf steeds een stap vooruit te nemen. Wij begrijpen de markt als geen ander en we vechten echt voor onze reputatie. Daar ben ik best trots op. En op het feit dat ik een te gekke baan heb.”

Is het nu een goede tijd voor Defected?

Simon: “Een behoorlijk goede tijd. Veel mensen proberen alles te doen en willen alles en dat is niet goed. Het is belangrijk om je goed te identificeren met je markt en je publiek. Mensen willen nu heel snel nieuwe muziek. Nu wachten we geen drie maanden om een plaat uit te brengen, maar knallen we hem er gelijk in.”

House heeft tegenwoordig erg veel substromingen en benamingen. Wat is house voor jou?

Simon: “Mensen zien graag dat het een bepaald geluid is en stoppen alles graag in een hokje. Dat vind ik geen goed iets. Wij brengen house uit, van hele commerciële tot meer underground, maar we releasen ook techno. Daarom krijgen wij niet altijd de erkenning van puristen. Als je in een club staat, dan is één geluid de hele avond door enorm saai. House is voor mij een variëteit aan geluiden en daarom hou ik er zo van.”

simon dunmore

Defected brengt ook nog erg veel compilaties uit. Is daar nog een grote markt voor?

Simon: “Zeker. Mensen kopen geen singles meer. Op een compilatie staan alle tracks die ze willen hebben en nog gemixed ook. Dat werkt. De meeste consumenten kopen hun house met compilaties.”

Je houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan, maar als dj gebeurt dat wel…

Simon: “Draaien is voor mij onderdeel van het geheel, vaak ook iets zakelijks. Ik draai met veel mensen, zie wat ze draaien, zie de reacties van het publiek, zie de labels en zie wie de platen gemaakt hebben. Het helpt Defected als zaak. Daarnaast moet je er gewoon op uit gaan en promoten wat je doet en met deejayen kan ik Defected prima promoten. simon dunmoreAls ik met mijn familie ben, dan ontspan ik pas. Je moet een balans in het leven hebben. Mijn balans is mijn familie, daar blijf ik gelukkig van.”

Zoals gezegd, Defected heeft veel grote dj’s. Hoe belangrijk is het hebben van grote sterren voor jullie?

Simon: “Extreem belangrijk. Defected is een label, een kracht. Een groep mensen maakt voor ons de platen. Ik wil hen tevreden houden en dat is moeilijk. Daar werken we heel hard voor. Mijn artiesten moeten weten hoe ze een publiek moeten rocken en ze moeten weten wat ze doen en sociaal vaardig zijn.”

Is Defected inmiddels echt een gevestigd merk?

Simon: “Er is altijd competitie en dat houdt je scherp. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe producers en naar de volgende mogelijkheid. Om vooruit te komen moet ik ook vooruit denken.”

Meer info vind je op www.defected.com.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws