Mytown wordt duurzame club

Partyscene Redactie | 6 juli 2007
headlines

Na duurzaam eten, wonen en recreëren én feestjes voor het milieu (zoals morgen met Live Earth) kan er straks eindelijk ook duurzaam gestapt worden. De Rotterdamse discotheek Mytown (voormalig Nighttown) wordt een duurzame uitgaansgelegenheid, compleet met elektriciteit-opwekkende dansvloer.

De vloer is in ontwikkeling op de Technische Universiteit Delft, waar studente Anouk Randag (26) een model heeft gemaakt. “Het is een tegel die beweegt als erop gedanst wordt en zo elektriciteit opwekt,” legt Martijn Jordans van de Sustainable Dance Club uit. Dit bedrijf bedacht het concept van de elektriciteit-opwekkende dansvloer. “Het werkt maar we moeten nog kijken of het ook veilig en dansbaar is.”

Duurzaam clubben is hot!

De Rotterdamse horecaondernemers Tieleman zetten met club Mytown in op duurzaamheid en milieuvriendelijk stappen. Een ideale match met de dansvloer dus. “Het zou perfect zijn, de locatie is geweldig en het sluit natuurlijk heel mooi aan,” zegt Jordans. Mogelijk zijn er kapers op de kust, er is interesse vanuit New York, Rome en Londen. “We zijn ervan overtuigd dat het kan, het is een kwestie van tijd,” aldus Jordans.

Wat denk jij, wordt duurzaam clubben de toekomst, en lopen we binnenkort slechts op duurzame sneakers, dragen we fair trade kleding en drinken we alleen nog maar biologisch bier? Of boeit het de Nederlandse clubber allemaal niet echt?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws