Adidas komt met Hacienda sneaker

Partyscene Redactie | 5 juli 2007
headlines

Adidas eert de wereldberoemde club The Hacienda uit Manchester nu met een exclusieve sneaker.

The Hacienda stond aan de wieg van artiesten als Chemical Brothers, Laurent Garnier, New Order en Happy Mondays. De legendarische club uit Manchester was baanbrekend en was wereldwijd van grote invloed. Het was een van de eerste plekken waar de house in de UK zijn intrede deed. Inmiddels is het 25 jaar geleden dat The Hacienda van start ging en dat moet natuurlijk gevierd worden. De club zelf bestaat al sinds 1992 niet meer, maar de herinneringen leven voort.

FAC51-Y3

Om de 25e verjaardag van de club te vieren, heeft Adidas de handen ineen geslagen met Peter Saville, de grafisch ontwerper van Factory Records, Peter Hook, voormalig bassist van New Order en tegenwoordig dj en Ben Kelly, die destijds het volledige interieur van de club ontwierp. Deze drie hebben de schoen samen ontworpen. Er zijn nu slechts 250 paar FAC51-Y3 trainers gemaakt, vernoemd naar Factory Records, het label dat de club destijds ondersteunde. De FAC51-Y3 is onderdeel van de Y-3 serie van Adidas en ontwerper Yohji Yamamoto. De schoenen kosten ongeveer 510 euro en zijn dus in erg gelimiteerde oplage verkrijgbaar. Je krijgt er dan wel een dvd bij van Peter Saville, over de hoogtijdagen van The Hacienda.

FAC51-Y3

De doos waar de trainers inzitten heeft dezelfde vorm als de dansvloer van de club. De stappers zelf zijn gewikkeld in vier papieren vellen, met ieder verschillende beelden van de club. De schoenen zijn te koop in Londen en Tokyo, dus je moet wel even een stukje reizen. Vanwege het beperkte aantal zul je er dus ook snel bij moeten zijn.    

     

Meer info vind je op www.myspace.com/Fac51TheHacienda.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws