Spring break in Miami

Partyscene Redactie | 2 juli 2007
headlines

miami

Massaal trekken de studenten naar vakantieplaatsen toe en feesten tot ze erbij neervallen. En dat gaat er minder braaf aan toe dan je misschien van het preutse Amerika zou verwachten: de week is doordrenkt van drank, drugs en seks. En niemand die zich er druk om maakt.

Spring break is een traditie, dé gelegenheid voor studenten om even stoom af te blazen voor ze zich weer op hun studie storten. Fotograaf Paul Emous: “Ik had strandfeesten verwacht, maar de studenten zijn net Duitsers: ze graven een gat in het zand en gaan daarin bier drinken.” ’s Avonds komt de ladderzatte massa wel in beweging: “Ze slapen ‘s middags even om vervolgens de clubs in te duiken. Niemand houdt zich in en grenzen zijn er niet.”

Voor degenen die de spring break eens willen ondervinden: dankzij de Amerikaanse vakantiespreiding kun je zes weken lang losgaan. Spring break vindt plaats van eind februari tot midden april, maar de meeste scholen zijn de eerste twee weken van maart gesloten.

De originele spring break

Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan de jaren tachtig was Fort Lauderdale dé plek om je spring break te vieren. Dronken, halfnaakte studenten bevolkten het stadje tot het stadsbestuur besloot dat het genoeg was en studenten zoveel mogelijk weerde. Inmiddels zijn Cancun, Miami en Panama City Beach in Florida populaire bestemmingen voor de spring break.

Bij de Summerpics staan alle foto's van Miami Sprink Break. Wedden dat je zin krijgt om volgend jaar te gaan!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws