Bende die party tickets vervalst opgepakt

Partyscene Redactie | 14 juni 2007
headlines

De politie heeft in de afgelopen dagen zes mensen gearresteerd die toegangskaarten voor evenementen vervalsten en verkochten. Daarbij zijn meer dan honderd valse tickets en speciale printapparatuur in beslag genomen. Dat heeft de politie Amsterdam-Amstelland vandaag meegedeeld.

Om hoeveel geld het gaat en hoeveel mensen zijn gedupeerd is niet bekend. Mogelijk zijn dat er enkele honderden. Inmiddels zijn vijftien aangiftes binnen. De politie spreekt van professioneel opererende valsemunters.

Sensation ticket gewild

Medio vorig jaar kreeg de politie informatie dat bij enkele grote evenementen op flinke schaal valse tickets opdoken, ook buiten Amsterdam. Vooral kaartjes voor dure en populaire feesten als Sensation White en Black, Awakenings, Tiësto in Concert en Defqon.1 waren populair bij de vervalsers. De meeste kaarten werden aangeboden via marktplaats.nl.

De recherche had de hoofdverdachte snel in beeld. De verdachten zijn vijf mannen en een vrouw, allen tussen de 25 en 35 jaar. Toch zal het ook deze zomer weer oppassen geblazen worden als je via marktplaats of via via tickets koopt voor uitverkochte feesten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws