Steeds meer milieubewuste clubbers

Partyscene Redactie | 13 juni 2007
headlines

Het lijkt erop dat er naast het keiharde cashen in de overvolle Nederlandse dance markt ook plek gevonden is voor groene initiatieven. Dance Valley verbond zich dit jaar al aan de Raintrust Foundation, en in Rotterdam en Amsterdam vonden er duurzame dance avonden plaats.

En tijdens het gratis Freefunk Festival in Venlo op zondag 1 juli éen van de podia volledig van stroom voorzien door o.a. zonnepanelen, windmolens en hometrainers met dynamo’s. De FreeFunk organisatie heeft een voorbeeldfunctie aangemeten door in te zetten op duurzaamheid en wil door het gebruik van alternatieve energiebronnen laten zien dat deze niet vaag of onhaalbaar zijn, maar juist toepasbaar. Het podium wordt visueel aantrekkelijk gebouwd met vooral zichtbare energiebronnen als zonnepanelen, kleine windmolens, biodiesel aggregaten en hometrainers met dynamo’s (kinetische energie). Doelstelling van de organisatie is de bewustwording van energiegebruik, voor met name jonge mensen van 16-30 jaar. Maar dan op een direct toepasbare, visueel aantrekkelijke manier. Studenten en scholieren uit de regio worden betrokken bij de realisatie van het ‘groene podium’. Het Freefunk Festival streeft ernaar om binnen twee jaar volledig op alternatieve energie te kunnen draaien.

www.freefunkfestival.nl


De natuur

Ook de Rotterdamde party organisatie Sound Architecture zal zaterdag 7 Juli 2007 in het Rotterdamse Off-Corso zich inzetten tegen klimaatverandering en het broeikaseffect. Deejays, producers, performers, visuals artists, kunstenaars en creatieven komen op 07-07-07 samen om geld in te zamelen voor een nieuw ‘sustainable forest project’ in Zuid Amerika om zo de uitstoot van CO2 omlaag te brengen, duurzame bosbouw te bevorderen, en het broeikaseffect te verminderen.

Artiesten als Monica Electronica, Warren Fellow, Joey Daniel, Jay Samuel, Joachim, Taras, Seutek, Sandeep, Armand, Philip Young en Jamie Fanatic zijn erbij, en de avond wordt ondersteund door o.a. Trees for Dance en Andes Forest. Op deze dag zijn er wereldwijd concerten en dance events onder de noemer Live Earth, een wereldwijd initiatief van Al Gore en Kevin Wall om mensen te mobiliseren en te doen vechten voor de klimaat crisis.

De entree is 9 euro, waarvan een groot deel van de opbrengst gaat naar ontwikkeling van een duurzaam Andes Forest project in Chili. Wil jij ook in de toekomst je medewerking verlenen aan dit soort evenementen stuur dan een mailtje met je motivatie of idee naar buildaforest@soundarchitecture.nl

www.off-corso.nl
www.soundarchitecture.nl

www.algore.com

Al Gore in Amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws