PS interview: Granite & Phunk

Partyscene Redactie | 12 juni 2007
headlines

Het uit Miami afkomstige duo Granite & Phunk staat op het punt Europa te veroveren. Hun geluid hangt in tussen electro & funky, dirty house en hun tracks worden door veel grote dj’s gedraaid. Binnenkort verschijnen twee releases op de Britse labels Toolroom Records en Southern Fried. Op papier ziet het er dus prima uit. Een introductie van het duo, met aan het woord John Phunk.

Tekst: Jesse Voorn

granite & phunkHet gaat lekker met jullie. Waar zijn jullie allemaal mee bezig op het moment?

John: “We zijn wat dingen aan het afronden, remixen en eigen tracks. We wachten tot een paar tracks uit gaan komen, binnenkort op Toolroom en op Southern Fried. We zijn altijd druk bezig met muziek, haha.”

Jullie zijn een jaar of vier bezig, zien jullie jezelf nog als upcoming?

John: “ Goede vraag. We doen dit inderdaad vier jaar nu en onze eerste release is eind 2004 uitgekomen: Knock You Over. Maar het is voor ons wel een strijd, omdat we uit Amerika komen. We hebben een behoorlijk unieke sound, erg rocking en we proberen nu Europe te veroveren. We moeten ook over de zee kijken, omdat dance in Amerika niet erg groot is.”

Maar met releases op Toolroom en Southern Fried zit je dan al wel goed…

John: “Zeker. We hebben onze muziek altijd aan de andere kant van de zee gedraaid gezien. Maar het wordt alleen maar beter en ook van onze nieuwe release op Toolroom verwachten we veel. We willen graag naar Europa, we zijn er maar één keer geweest. Maar we leven nu in een Paradijs en we zullen nooit weggaan uit Miami.”

granite & phunk

Miami is toch wel redelijk gericht op dance?

John: “Miami is goed ja. Het heeft een heel andere vibe dan de conferentie die er gehouden wordt. Mensen gaan hier ook veel meer naar clubs dan in andere steden. Miami is de meest Europese stad van Amerika en er zitten hier veel producers. Het niveau is hoog en er is een vriendelijke competitie. Daardoor wil je dat je eigen producties echt super goed zijn, je wilt daar echt de beste zijn. Wij komen uit Texas en daar waren we al de allerbeste, dat was ook geen uitdaging meer. Maar we kunnen niet wachten om naar Europa te komen.”

Hoe is het om deel uit te maken van Toolroom?

John: “Dat is een eer. Het is een van de top 3 labels van Europa, zowel met hun artiesten als met de tracks die ze uitbrengen. Onze sound staat wel een beetje af van die van hen, maar dat is niet erg. Wij hebben nu een goed pakket waar we mee aan kunnen komen, met een beetje een rock ’n roll tintje eraan. granite & phunkWe zitten vol zelfvertrouwen en als het niet komt, dan wachten we wat langer.”

Wat maakt jullie sound dan zo uniek?

John: “Ik denk omdat we toch een soort liedjes van onze tracks maken. Ook zijn we in staat een goede crossover te maken daartussen. En onze manier van produceren is heel losjes en ons geluid klinkt een beetje als een band die in een garage staat te spelen. We hebben hele goede ideeën en met een paar drankjes op gaat het nog beter, haha. We streven wel perfectie na.”

Zit er een bepaald concept achter Granite & Phunk?

John: “Ik denk het wel ja, zeker op de manier hoe we eruit zien en overkomen. Van huis uit zijn we rockers en dat proberen we wel in ons plaatje te verwerken. We zien er graag goed uit en maken overal waar we komen een feestje.”

Waarom hebben jullie dan toch voor dance gekozen?

John: “Op jongere leeftijd zaten we in rockbands, maar dat deed iedereen al. Vooral in Texas was bijna niemand met dance bezig. Daar zagen we dus wel wat in en bovendien werd ik er op een gegeven moment echt doodmoe van om in een band te zitten. Ik heb het er dus maar op gewaagd. We zijn gestopt met onze baan en zijn ervoor gegaan. Soms heb je dan goede tijden, soms wat slechtere.”

granite & phunk

Zijn er nu nog wilde toekomstplannen?

John: “Er zijn wel wat dingen die we nog willen doen, zoals het maken van een volledig album. Maar dat kost veel tijd en energie. Maar we bekijken het nu van dag tot dag en proberen zoveel mogelijk te genieten van wat we doen. Nu is het toch echt wel even werk, om jezelf in de kijker te blijven spelen bijvoorbeeld. Maar goed, we doen in ieder geval wat we leuk vinden. Maar kom maar op, we zijn 100 procent klaar voor het grote werk. En als dat niet komt, dan hebben we in ieder geval het onderste uit de kan gehaald. Maar er zijn zoveel producers bijgekomen de laatste drie jaar. Je zet je muziek zo op Beatport en klaar.”

Is het daardoor ook moeilijker voor jullie?

John: “Zeker. Vooral in Europa, waar we ons toch op richten, zijn er veel meer producers dan hier in Amerika. Dat maakt het zeker moeilijker. Er is zoveel keus. Dus het is echt aan ons om met iets speciaals te komen. Met myspace kom je al een heel eind overigens. Het is echt het perfecte middel voor artiesten, niet alleen om je muziek te laten horen, maar ook om contact te houden met fans. Dat is in ieder geval voor ons heel belangrijk.”

Zaterdag 16 juni kun je in Dance Department luisteren naar een dj-set van Granite & Phunk.

Meer info vind je op www.myspace.com/granitephunk,www.myspace.com/dancefloorscientist en www.anna-agency.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws