\'Don Diablo speaking? This is Chuck D\'

Partyscene Redactie | 11 juni 2007
headlines

Een maand geleden kreeg Don Diablo een telefoontje uit New York. Chuck D aan de lijn, de rapper van Public Enemy, of Donnyboy één van de hits van het hiphopcollectief wilde remixen. De rijzende Nederlandse ster hoefde niet lang na te denken.

De heren van Public EnemyDe mannen van Public Enemy kijken naar MTV, dat moet haast wel. Op de muziekzender zagen ze Don Diablo opdraven in een Public Enemy-shirt. En wel in zijn videoclip van de single ‘Blow’, die binnenkort over de grenzen uitkomt, waaronder Australië en het Verenigd Koninkrijk. De muziek sprak de heren zo aan dat ze besloten om de Nederlander een remix te laten maken van een willekeurige Public Enemy-nummer.

Don Diablo: “Ik krijg legio remix-aanvragen, maar moet de meeste helaas door tijdgebrek afwijzen, aangezien ik bezig ben met de afronding van mijn aanstaande artiestenalbum en een nieuwe mixcompilatie. Echter, toen deze Don Diablo krabt zich nog eens achter de oren. Hij heeft zijn jeugdidolen mogen remixenmogelijkheid zich voordeed om mijn jeugdhelden te remixen, hoefde ik niet lang na te denken, zeker aangezien ik uiteindelijk zelf mocht kiezen welke single ik wilde remixen. Ze vroegen me in eerste instantie om een mix te maken van de overbekende classic ‘Bring the Noise’, maar aangezien de vocals uit deze plaat al meerdere malen gebruikt/misbruikt zijn voor andere platen in de afgelopen jaren en ik eigenlijk een andere, minder voor de hand liggende single in een nieuw jasje wilde steken, is het uiteindelijk ‘Give it Up’ van het ‘Muse Sick-n-Hour Mess Age’ album geworden.”

Na de remix afgerond te hebben, kreeg Don Diablo snel te horen dat zijn remix is goedgekeurd door Chuck D en de zijnen. Daar was de Nederlandse producer toch een beetje verrast over: “Uit ervaring weet ik dat het lang duurt bij grote Amerikaanse voordat een remix goedgekeurd is en in veel gevallen krijgt de artiest dan zelf de mix niet eens te horen. Aangezien Chuck D in het verleden al meerdere remixen heeft afgekeurd, was ik blij en verrast om zo snel een positieve reactie te krijgen.”

Don Diablo’s remix van ‘Give it Up’ komt binnenkort uit in de Verenigde Staten. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk. We houden je uiteraard op de hoogte!

Don Diablo

Public Enemy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws