PS Interview: Eelko Anceaux

Partyscene Redactie | 8 juni 2007
headlines

Eelko Anceaux runt het bedrijf Chemistry, bekend van vele feesten zoals Rush, vanuit zijn kantoor op de Amsterdamse Keizersgracht. Sinds gisteravond is hij met zijn entourage weer terug in het centrum van Amsterdam.

Tekst: Frank Böhm

En, hoe was het gisteravond?
Rush3000
Leuk! Uiteraard even wennen in zo’n nieuw gebouw, maar Cineac is een te gekke nieuwe hotspot en sexy club waar Amsterdam lang op heeft gewacht. Het geluid moeten we wel nog beter regelen, naast het geluid in de zaal zijn op de verschillende balkons ook geluidssystemen opgehangen, die moeten allemaal nog beter met elkaar in balans worden gebracht. Maar we zijn blij dat Rush weer terug is in de binnenstad van Amsterdam.

Hoe is de samenwerking tussen Chemistry en Cineac tot stand gekomen?

Ten eerste hebben we onszelf aangeboden. Ten tweede werken we al met mede eigenaar Andy Martin samen in zijn andere club de Zebra Lounge. Elke vrijdagavond doen we daar The Zoo. Ten derde heeft men ons hoog zitten, aangezien we een gevestigde naam zijn in de scene en de kracht hebben om ook op lange termijn een mooie zaak op te bouwen. We zijn bij Cineac de enige partner die met eigen concept naar buiten komt, en daar ben ik best trots op.

Wat is het verschil tussen het rondreizende Rush en Rush3000 in Cineac?

Een vaste clubavond door het land is uiteraard wat anders dan een maandelijkse avond in Amsterdam. Om dit onderscheid duidelijk te maken hebben we de naam aangepast.
Rush3000
En de maandelijkse Rush avond in de Amsterdamse Panama, blijft die?

Nee die is met de komst van onze vaste donderdagavond in Cineac gestopt.

Wie of wat zijn de Clubkids die vaste gast zijn bij Rush3000?

Het is een leuke groep performers, ‘freaks’, modellen en artistieke types die onder leiding van Joey Elgersma voor sexy gekkigheid gaan zorgen in het Amsterdamse uitgaansleven. Ze vormden al langer onderdeel van Rush, alleen is er nu een naam opgeplakt en wat structuur aan gegeven. Alle kids hebben hun karakter, welke tot uiting komt in ‘action figures’,  op stickers etcetera.

Een soort Spice Girls dus, met Posh Spice, Sporty Spice, etc?

Haha ja dat klopt, we ‘spicen’ met hen de avond op! De Clubkids zijn geïnspireerd op de film Party Monster en in steden als New York, Kopenhagen, Londen en Berlijn zijn ook Clubkids in het nachtleven actief.

Tenslotte, waarom gaat het na Planet Hollywood en ID&T nu wel lukken op deze plek?
Rush3000
Er zijn nu gunstigere voorwaarden, alles is beter aangepakt. De buurvrouw die klaagde over het geluid is bijvoorbeeld uitgekocht en zowel de geluidsinstallatie als geluidsisolatie is sterk verbeterd. Verder is Tiësto, een wereldmerk, verbonden aan de club. Dit opent ook veel deuren, zo is er nu een nachtvergunning gekomen. Op donderdag gaan we tot 03.00 door, en in het weekend sluiten de deuren om 04.00. Wil wel nog opmerken dat de sluitingstijden in Amsterdam, net zoals in andere grote steden, vrijgegeven moet worden. Iedereen wil het, alleen burgemeester Cohen is tegen...

www.chemistry.nl

www.theclubkids.nl

www.cineac.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws