The history of the great electronic beats

Partyscene Redactie | 7 juni 2007
headlines

Met zijn serie Great Electronic Beats exposeert kunstenaar Bram Schinkel op festivals.


Afgelopen zaterdag presenteerde beeldend kunstenaar en illustrator Bram Schinkel zijn Great Electronic Beats op het Free Yound Mind festival. Zijn doeken zijn een expressionistische weergave van de geschiedenis van de housemuziek. Hij heeft voor zijn project tien reusachtige doeken gemaakt, die bij elkaar zo’n 31 meter breed zijn. Hij is hiermee een van de eersten die op deze wijze aandacht besteedt aan de dance scene.

werk bram schinkel

House is alweer lang geleden ontstaan, maar Bram wil nu met zijn doeken laten zien dat de dance cultuur meer is dan een avondje dansen in de club. "De housemuziek, maar ook de hele cultuur eromheen, is voortdurend in beweging. Deze beweging wil ik in mijn doeken laten zien. De dance scene is een remix-cultuur: veel verschillende stromingen zijn samengesmolten tot een nieuwe stijl. Ook deze eclectiek wil ik in mijn werk uitbeelden," zegt hij daarover. Hiermee wil hij de beeldende kunst wegtrekken uit stoffige musea en brengen in de belevings wereld van jongeren.  

Afgelopen zaterdag had Free Your Mind dus de primeur, maar er zijn nog meer festivals waar Bram zijn werk zal laten zien. Zo zijn er nog exposities op het Indian Summer Festival, Defqon 1, Rockit Open Air en Mysteryland. Na het festivalseizoen zullen alle doeken geveild worden op de website van Dance4Life. De opbrengst komt dan geheel ten goede aan deze organisatie, die zich inzet voor de bestrijding van hiv en aids.   

Surf voor meer info naar www.dsyner.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws