Nacht van de Fooi levert ruim een ton op

Partyscene Redactie | 4 juni 2007
headlines

Heb je afgelopen zaterdag een fooitje gegeven aan deur- of barpersoneel in diverse uitgaansgelegenheden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Delft, Groningen, Nijmegen en Breda? Dan kom je vast in de hemel. Het geld gaat namelijk naarkleinschalige hulpprojecten in de Derde Wereld.

De organisatie van De Nacht van de Fooi meldt dat er ongeveer 110.000 euro is binnengekomenDe organisatie van De Nacht van de Fooi meldt dat er ongeveer 110.000 euro is binnengekomen. Clubs, restaurants en cafés adopteerden een project, verbonden aan de organisatie. Daaronder een stichting die de financiële positie van vrouwen in Nepalese dorpen verbetert, een project dat de zelfredzaamheid van de bevolking in Uganda stimuleert en een organisatie die zorg draagt voor veilig drinkwater voor eilandbewoners in de rivier de Tocantins. Alle opgehaalde fooi ging naar een van die projecten.

Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam opende het evenement in de Maasstad door een biervat leeg te tappen. Hij verkocht glazen per opbod. Ook in andere steden werd op drankjes geboden. In Groningen betaalde een bezoeker 251 euro voor een biertje. In het Amsterdamse Carré nam acteur Thom Hoffman plaats achter de bar om cocktails te shaken.

Nacht van de Fooi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws