Xbox Soundtracks

Partyscene Redactie | 24 mei 2007
headlines

Xbox roept producers op muziek te maken voor de Xbox. Bekende artiesten gingen je al voor.

Componeer de ultieme soundtrack voor een Xbox gametrailer. Dat is de uitdaging die Xbox Soundtracks jou stelt. Producers als Roger Sanchez en Tall Paul hebben zelf al een duit in het zakje gedaan en roepen nu iedereen op om hun voorbeeld te volgen. Muziek- en gamefans kunnen nu hun creativiteit de loop laten gaan en hun vetste tracks onder gametrailers van Xbox zetten. Maak dus een coole track, die geïnspireerd is op de games van de Xbox 360. Wat is nou vetter dan games spelen waar je eigen muziek onder staat?

roger sanchez aan de xbox

Roger Sanchez is al een fervent gamer op de Xbox en heeft al muziek gemaakt voor de trailer van de science fiction game Too Human. Sanchez is erg enthousiast over het project: “Ik ben altijd een groot fan geweest van videogames, daarom is het zo geweldig om betrokken te zijn bij een project als Xbox Soundtracks. De games op de Xbox 360 zien er zo goed uit en dat werkt echt inspirerend bij het creëren van muziek voor het Soundtracks-project. Het zal erg spannend zijn om te zien wat anderen gemaakt hebben met dezelfde input.”

Dat kan jou ook gebeuren. Laat je inspireren door twaalf games,  zoals Halo Wars, Blue Dragon, Halo 3, Assasins Creeg, Tomb Raider, Tony Hawks Project 8 of Pro Evolution Soccer 6. Kies een spel uit, download de trailer en laat je inspireren tot het maken van een kick ass track. Je kunt je track nog insturen tot 31 mei. Een jury maakt dan een voorselectie en het publiek kan daar van 6 juni tot 4 juli  weer zijn stem op uitbrengen. De winnaar mag zijn of haar track dan officieel opnemen in een echte opnamestudio en de track zal wereldwijd te horen zijn. De winnaar wordt op 11 juli bekend gemaakt.

Alle info, trailers, de muziek van andere artiesten en hoe je mee kunt doen, kun je vinden op http://www.xbox.com/nl-NL/music.     

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws