Firestarter met bejaarden

Partyscene Redactie | 23 mei 2007
headlines

Opmerkelijk nieuws: een groep Engelse senioren brengt deze week onder de naam The Zimmers (de looprekken) een cover uit van het nummer My Generation van The Who.

De ouden van dagen willen daarmee protesteren tegen de vereenzaming van veel bejaarden, en hopen dan ook in eigen land in de hitlijsten de nummer 1-positie te behalen.
Old poeple gone mad
De groep werd begin dit jaar ontdekt door de documentairemaker Tim Samuels, die een film wilde maken over eenzame gepensioneerden. Deze film, Power to the People geheten, wordt deze maand uitgezonden op BBC. The Zimmers zelf zijn al sinds eind maart in de publiciteit en hebben op 2 april reeds een videoclip geplaatst op YouTube. Inmiddels is dat filmpje door bijna 1,9 miljoen mensen bekeken.

The Zimmers bestaat uit 40 leden, een aantal daarvan kwam voorheen zelf nauwelijks nog de straat op. De gemiddelde leeftijd is 78 jaar en een aantal van de rockartiesten is de honderd al gepasseerd. Na hun mogelijke nummer 1-hit zullen de oudjes niet stil blijven zitten. Ze hebben al diverse andere nummers live gezongen en opgenomen, waaronder Firestarter van The Prodigy. Helaas is hier nog geen clip van uitgekomen, dus we moeten het nu nog even met My Generation doen.

The Zimmers – My Generation

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws