Discoganger bezweken na val van trap

Partyscene Redactie | 14 mei 2007
headlines

Fatale duw afkomstig van portier?

Een 21-jarige man uit Breda is overleden na een val van een trap bij discotheek Zalinaz in Etten Leur. Hij bezweek zaterdagmiddag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een 23-jarige man die zich zaterdagochtend bij de politie meldde, is aangehouden. De recherche onderzoekt zijn rol bij het incident.

Ongeluk met fatale afloop voor de deur van ZalinazHet incident gebeurde zaterdag rond 04.15 uur voor de ingang van de discotheek aan het Trivium. Het slachtoffer viel van een bordes achterover van een trap en raakte buiten bewustzijn. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij ’s middags overleed.

Volgens omstanders is de jongen geduwd door een portier van de uitgaansgelegenheid. Zij verklaren dat de jongen op de dansvloer woorden had gekregen met een andere bezoeker - degene die reeds is aangehouden - en door een paar uitsmijters buiten de deur is gezet. Op het bordes bij de ingang van de club zou vervolgens een hevige woordenwisseling zijn ontstaan, waarop één van de uitsmijters de fatale duw gaf.

De reacties van mensen die het ongeval hebben zien gebeuren, zijn niet bepaald in het voordeel van het beveiligingspersoneel van Zalinaz. “Ze bleven gewoon vanaf een afstandje staan kijken. Er werd wat gelachen: “Oh, hij gaat dood. Oh, kijk hem liggen.” Een passant heeft toen 112 gebeld. Na meer dan dertig minuten kwam de ambulance, net nadat de politie was gearriveerd.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws