Daft Punk hiphop style

Partyscene Redactie | 8 mei 2007
headlines

Daft Punk is nu ook in de hiphop geïnfiltreerd. De Amerikaanse sterproducer en rapper Kanye West heeft het nummer Harder, Better, Faster, Stronger gesampled voor zijn nieuwe track.

daft punkDe nieuwe golf Franse electro houseproducers, waar bijvoorbeeld Justice, Sebastian en DJ Mehdi toe behoren, heeft een breed draagvlak gecreëerd. Niet alleen gebruiken deze producers veel invloeden uit veel stijlen, het genre lijkt zich ook steeds makkelijker te mixen met andere genres. Ze stappen allemaal in het spoor van hun Franse landgenoten Daft Punk.

Ook de Amerikaanse producer en rapper Kanye West heeft Daft Punk ontdekt. Op zijn nieuwe track samplet hij het Daft Punk nummer Harder, Better, Faster, Stronger. Dat zou allemaal gebeurd zijn, nadat de rapper in gesprek probeerde te komen met Justice en Simian, tijdens de European MTV Awards, vorig jaar. Er wordt nu gespeculeerd dat Kanye West de sound helemaal te gek vond en opgepikt heeft, nadat het nummer onlangs gedraaid werd in de Hiro Ballroom in New York.  

Kanye's new track at Hiro Ballroom

 

Het origineel:

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws