Heroes of Techno vs Datapunk

Partyscene Redactie | 3 mei 2007
headlines

Heroes of techno, het technoconcept van het Amstelveense poppodium P60, gaat flirten met electro. Daarvoor haalt het Datapunk naar Nederland, het electrolabel van Anthony Rother.

Heroes of Techno heeft tot nu toe niet de minste namen neergezet. Artiesten als Dave Clarke, Cari Lekebusch, Marco Bailey, Cristian Varela, Joey Beltram, Umek en Oscar Mulero hebben allemaal hun ding gedaan op het podium van P60 in Amstelveen. Tot nu toe was het de techno die de boventoon voerde, maar de organisatie maakt nu een uitstapje naar de rauwe electro van de Duitse electrokeizer Anthony Rother en zijn vrienden. De nieuwe editie op zaterdag 5 mei wordt een labelnight van Datapunk, het label van Rother.

anthony rother

Anthony Rother heeft zichzelf een behoorlijk eigen plaats binnen de electroscene toegeëigend. Zijn muziek wordt gekarakteriseerd door repetitieve machine-achtige beats, robotische geluiden, vocoders en een futuristische sfeer en teksten, die hij zelf schrijft en zingt. Er zit zelfs vaak een boodschap in, zo zei de man eerder in een interview met Partyscene. De Duitse producer treedt alleen maar live op en zijn shows zijn met een enorme som aan hardware op het podium een lust voor oog en oor.

Naast Anthony Rother is er ook een optreden van de Russische Xenia Beliayeva. Zij draait niet alleen, maar gebruikt ook haar stem om haar sets een extra impuls te geven. Ze brengt haar platen uit op Datapunk. Hoewel techno in principe niet de bedoeling is op deze editie, zal het op de achtergrond toch aanwezig zijn. De inbreng komt van Billy Nasty, die de avond zal afsluiten en een mooie en subtiele lijn in zijn set zal creëren van electro naar techno, zodat er toch met wat meer BPM geëindigd wordt. Dit is de laatste editie van Heroes of Techno voor de zomer. Het feest keert pas na de zomer terug en zal zich op zaterdag 8 september weer presenteren met een ouderwets knallende techno line-up. Het feest begint zaterdag om 22.00 uur en gaat door tot 05.00 uur.     

  

Check www.p60.nl voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws