Visuele, dansbare muzikale trip in Paradiso (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Begin de avond met een visuele en muzikale trip met Coldcut presents Journeys by VJs feat. Mike Ladd, laat je daarna in de kleine zaal verleiden door de dames van Electrocute en sluit de nacht dansend af met Alex Gopher live.COLDCUT presents Journeys by VJ feat. Mike Ladd
Twintig jaar na de release van de single Say Kids What Time Is It, waarmee Coldcut het begin van het Britse elektronicatijdperk inluidde, staan de dansvloerhooligans van Coldcut er nog steeds. Het duo stond aan de wieg van het toonaangevende Ninja Tune label, dat albums uitbracht van onder andere Cinematic Orchestra, Kid Koala, The Herbalizer en Jaga Jazzist. Coldcut, bestaande uit Jonathan Moore en Matt Black, ontwikkelde hun eigen VJ software VJAMM, waarmee ze hun optredens visueel naar een hoger plan tilden. Coldcut is een baanbrekende act die zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

Na het remixalbum Journeys by DJ is het nu tijd voor de gloednieuwe show Journeys by VJ: de ultieme audiovisuele mix. Onder het motto wat je ziet is wat je hoort zal er weer flink geknipt en geplakt worden met beats en samples en met dansende Indirs of Can Can meisjes, politici en tekenfilmfiguren. Een daverende trip door twintig jaar elektronisch vertier met als speciale gast Mike Ladd.

MC Mike Ladd was al te horen op de single 'Everything Is Under Control', woont tegenwoordig in Parijs en wordt beschouwd als n de innovatiefste rappers van het moment. De voormalige professor combineert rock, soul, spokenwoord, punk, psychedelica en hiphop.

Aanvang: 22.00 | Zaal open: 21.00 | Entree:10, - excl. lidmaatschap

ELECTROCUTE
To electrocute is to kill using electricity. Nicole Morier en Mia Dame zijn samen Electrocute. De twee flitsende dames maken dansbare, punky electro-pop. Electronische beats worden gecombineerd met gitaren en prikkelende teksten. Bij een optreden hullen ze zich in opvallende, felgekleurde pakjes en voeren showballet-waardige dansjes op. Dit alles boeit, of shockeert het aanwezige publiek. Morier komt uit de Canadese scene rond Peaches, Stereo Total en Chicks on Spead. Mia Dame groeide op in Oostenrijk. In Berlijn, waar de blondine en de brunette elkaar ontmoetten, ontstond Electrocute. Berlijn is nog steeds hun uitvalsbasis.

Aanvang:23.00 | Zaal open:22.00 | Entre: 7,50 excl. lidmaatschapALEX GOPHER
Alex Gopher (echte naam: Alex Latrobe) is een Franse producer, DJ en muzikant. Zijn muzikale carrire begon Gopher in de popband Orange, naast Gopher zaten hierin ook beide leden van Air en Etienne de Crcy (DJ, producer). De duizendpoot componeert muziek voor een modeshow van Yves Saint Laurent, is techno DJ, actief als labelbaas van het dance-label Solid en maakte deel uit van Superdiscount. Op donderdag 10 mei staat de Fransman met band in Paradiso. Zijn nieuwe project, dat simpelweg Alex Gopher heet, is een revival van de muziek die hij in de beginjaren van zijn muzikale carrire maakte: poppy en melodieus: funk, house, electronica en pop. Gopher neemt een band mee. Zeer geschikt voor fans van Phoenix en Tahiti 80!!

Als je het iets spannender en actiever wilt dan Air, maar toch nog laidback, raad ik je Alex Gopher aan. Krijg je er meteen drie snellere hitjes bij Brain Leech (met een The Cure-achtig loopje), The Game en het radiofhige, aanstekelijke Carmilla. Fijne lenteplaat., aldus File Under.

Aanvang: 24.00 | Zaal open: 23.30 | Entree: 9, - incl. lidmaatschap

Phono geeft gastenlijstplekken weg voor Coldcut! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws