Zonnewijsheden

Partyscene Redactie | 3 mei 2007
headlines

zonnetip

Yeah, yeah, je hebt het wel vaker gehoord.

Kijk uit in de zon! Heerlijk die lui stranddagen, maar sta er wel even bij stil dat de zon ook schadelijk voor je kan zijn. Verstandig zonnen dus, maar hoe doe je dat ook alweer?

  1. Spring niet bj de eerste zonnestralen te enthousiast op je handdoekje/strandbedje om snel een kleurtje op te doen. Laat je huid geleidelijk aan wennen aan de zon.
  2. Lees punt 1 nog een keer! Blijf de eerste dagen niet te lang in de zon, laat je huid even verdikken.
  3. Voorkom zonnebrand! Lekker na je werk met je mouwtjes omhoog en je shirtje uit, lijkt lekker, maar dat kreefthalsje en rode onderarmpjes ziet er niet aantrekkelijk uit en is niet goed. En als je huid gaat prikken moet je helemaal wegwezen, vort, naar de schaduw!
  4. 'Ik heb genoeg aan factor 5'. Weet je, er zijn maar weinig mensen die echt zo'n lage beschermingsfactor kunnen gebruiken. Kies altijd een factor die bij je past en de zonkracht van dat moment. Reken maar dat je minimaal de 10 passeert!
  5. Smeer je huid een half uur voordat je de zon in gaat in. Voor de ladies, eerst je zonnebrand en dan je dagcrème.
  6. Deze ken jij vast ook wel: ga niet tussen 12.00 en 15.00 uur de zon in, de zon is dan echt het sterkst.
  7. Zit je vol in de zon? Houd je zonnebril en of petje op. Ben je hip en ook nog wijs!
  8. Als je last hebt van zonneallergie, maak dan echt dat je snel de zon uit komt en ga naar de dokter of koop een crème. Het ziet er niet alleen heel ranzig uit als je blijft zitten, het duurt ook lang voordat je huid geneest.
  9. En....ben je al lekker bruin, gewoon blijven smeren!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws