Barbecueën voor dummies

Partyscene Redactie | 2 mei 2007
headlines

barbecue

Het was je misschien al opgevallen: het is barbecueweer!

In iedere vriendenkring bestaat de mogelijkheid dat er een ome Kees of vriendin Pien dol is op barbecueën. Bij sommigen ontwikkelt nou eenmaal de zin al om een vuurtje te maken. Is dat het oergevoel? Maar niet getreurd als je het niet hebt: hier een spoedcursus barbecueën!

Als je geen barbecue voor handen hebt, kan je gewoon een wegwerpbarbecue of mini barbecue kopen. Zo bij de Albert Hein, Aldi of Blokker, voor een tientje ben je klaar.

Fikkie stoken op niveau

Natuurlijk bestaat er ook een gasbarbecue, maar voor de real taste gebruik je natuurlijk houtskool. Je begint met een dubbele laag houtskool in de barbecue te gooien. Maak dan een soort piramide, zodat de kooltjes straks goed vlam vatten. Dan steek je enkele aanmaakblokjes tussen de houtskool of spuit wat aanmaakgel tussen de houtskool. Houd een lucifer bij de blokjes of de gel (handiger bij gel: laat het drie minuten intrekken). LET OP! Nooit aanmaakvloeistof op brandende kooltjes schenken! Dan kan de vlam in de fles slaan!

Laat de kooltjespiramide zo'n tien minuten gloeien en spreidt de kooltjes ze dan uit. Ondertussen moet je er wel voor zorgen dat de keukenprins/es al het lekkere vlees en vis voor je gemarineerd heeft! Of anders, een quick-stop bij de slager pakt ook goed uit ;-). Na een half uurtje gloeien alle kooltjes en begint zich een grijs laagje te vormen. Time to start, let's barbecue!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws