LTJ Bukem naar Utrecht

Partyscene Redactie | 1 mei 2007
headlines

De Britse drum ’n bass dj LTJ Bukem komt weer eens naar ons land. Vanzelfsprekend neemt hij zijn onafscheidelijke maatje MC Conrad mee. Op vrijdag 8 juni staan ze in de Winkel van Sinkel.

LTJ Bukem behoort tot de groten binnen de drum ’n bass wereld. Samen met zijn vaste sidekick MC Conrad heeft hij al menig legendarisch plaatje op zijn naam staan en de man gaat onvermoeibaar door. In 1992 richtte de drum ’n bass goeroe het label Good Looking Records op. Het label kende meteen grote successen door de release van twee legendarische tracks: Atlantis en Music. Met zijn label en ook met zijn eigen producties liet LTJ een nieuw geluid horen binnen de drum ’n bass scene, waar ernstige behoefte aan was. Terwijl de scene werd gedomineerd door snoeiharde en donkere drum ’n bass, kwam de dj met een heel soulvolle en jazzy variant, de zogenoemde Intelligent drum ’n bass.   

LTJ Bukem

Het label groeide al snel uit tot een waar imperium, met sublabels als Looking Good, Earth, Deep Rooted en Cookin' Records. Bukem wist nieuwe talenten als Nookie, Big Bud, Makoto, Blame en Seba aan zich te binden, die stuk voor stuk allemaal doorgebroken zijn. In ons land heeft de grootmeester al een aantal legendarische optredens gegeven, waaronder dat op het Supernatural festival in 2005. Nu komt hij opnieuw naar Utrecht, om daar op vrijdag 8 juni samen met MC Conrad een optreden te geven in de Winkel van Sinkel.  

Bukem en Conrad worden die avond bijgestaan door twee gerespecteerde Nederlandse drum ’n bass organisaties. Namens de Utrechtse organisatie Future Research zullen Mos, Lokal en Sektor de avond openen. MSC & D Virus zullen namens de Rotterdamse organisatie Subtronics de avond in stijl afsluiten. Heb je het even gehad met die drum ’n bass, dan kun je in de kelder terecht voor een dwarsdoorsnede van Brazilian Beats. Van Favela Funk tot Samba.  

Surf voor meer info naar www.myspace.com/therealdannyltjbukem.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws