Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2007

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

In het kader van bevrijdingsdag is er weer een hoop te doen rond het thema vrijheid maak je met elkaar.

Aan de noordoever van de Maas staat een groot poppodium met diverse rock, pop en hiphop acts. Dit jaar is de band Krezip een van de headliners. Als ambassadeur van de vrijheid doet Krezip per helikopter 3 andere bevrijdingsfestivals aan en vragen de bandleden tijdens hun optreden aandacht voor Vluchtelingenwerk. Ze laten veel van hun vertrouwde hits horen, maar uiteraard mag de single Plug It In van hun nieuwe album niet ontbreken. Het programma wordt gepresenteerd door Jakhalzen Frank en Sjoerd. Zij zorgen voor een passende aankondiging van de reggae van Tribute 2 Bob Marley, de garage rock n roll van de The Dead Rudolfs, de live hiphop van Relax, de heftige rock van het Belgische El Guapo stuntteam en de vrolijke ska-punk-reggae van Jaya the Cat. s Avonds wordt het terrein omgetoverd tot een grote dance arena compleet met vette visuals en zorgen Rotterdamse trots Miss Monica en Lucien Foort samen met nieuwkomer Dominggos (je kent hem misschien wel als verleider Roberto van Temptation Island) voor een knallend einde.



Op het Vrijheidspodium (dit jaar op een schip op de Maas!) worden debatten gehouden onder leiding van BNN presentator Filemon Wesselink en er wordt gediscussieerd over vrijheid en veiligheid. Er kan gelachen worden met stand-up comedy van Wilko Terwijn en Leon van der Zanden. Natuurlijk is er ook muziek op ons drijvende Vrijheidspodium. Je kan luisteren naar Neco Novellas met hun samba, reggae en funk invloeden uit Mozambique en naar de twee winnaars van talentenjacht de Grote Prijs van Zuid-Holland 2007. Dit zijn Risskant (hiphop) en Alice Hunter met haar KillinJazz Trio (soul, pop, jazz, r&b en dikke hiphop beats). Tussendoor zijn er twee breakdance optredens door dansers van Het HiphopHuis. Naast deze swingende acts kun je ook meedoen aan een heuse vrijheidspopquiz en zijn er bijzondere kunstwerken te bewonderen van studenten van de Willem de Kooning Academie.

Het festival is gratis toegankelijk en wordt om 13:00 uur geopend door Burgemeester Opstelten. Om 23:00 uur draait Miss Monica haar laatste plaatje en is het evenement afgelopen. Daarna is de officile afterparty Subliminal Sessions in de Maassilo.

Kortom: Vrijheid vier je op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland!

Wil je meer informatie over het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, bezoek dan de website: www.bevrijdingsfestivalzh.nl. (vanwege de te verwachten drukte adviseert de organisatie om per openbaar vervoer naar het festival te komen).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws