11 is jarig

Partyscene Redactie | 27 april 2007
headlines

Zaterdag 5 mei viert 11 haar 3e verjaardag met een interessante visuele en muzikale line-up. En taart en slingers! De band Cobblestone Jazz uit Canada treedt verder op.

Drie jaar alweer? En het zou toch maar twee jaar duren? Ook 11 is oprecht verbaasd dat het langer duurt dan verwacht, maar zijn iedere dag weer blij en trots dat ze nog steeds over de stad uitkijken terwijl ze de tafels opdekken, werken aan nieuwe projecten, of een toffe clubavond organiseren. En ook al wordt het uitzicht op het centraal station inmiddels enigszins beperkt door de nieuwbouw van het conservatorium en de nieuwe bibliotheek, ze genieten nog steeds van het uitzicht over Amsterdam-Noord, -Zuid, de havens en de oude stad.

Het afgelopen jaar was de meest succesvolle van 11 in haar nog korte bestaan. Na twee jaar slijpen en schaven aan de combinatie van hoogstaande visuele kunst, elektronische live muziek en gastronomie, hebben ze hun draai echt gevonden. Week na week staan er gevestigde en ongevestigde (inter)nationale artiesten in de dj-booth of op het podium te schitteren, terwijl een gemêleerd publiek afkomstig uit alle hoeken van Nederland en de rest van de wereld staat te zweten op de dansvloer. En nu het laatste jaar echt in zicht is (de vergunning loopt tot zomer 2008), worden er volop plannen gesmeed om in het laatste jaar naar een climax toe te werken.

Maar eerst de derde verjaardag van het kindje 11! Omdat ze het bij 11 ook echt zo voelen, zal de avond als een kinderfeestje gevierd gaan worden. Verwacht dus taart, slingers, versieringen en spelletjes als sjoelen, spijkerpoepen, koekhappen en nog veel meer. Van een serieuzere aard, maar daarom niet minder leuk, is de muzikale en visuele programmering. De 12-schermen van 11 worden bestierd door de kunstenaars Michal Butink en Meeus van Dis. Met het thema ‘kinderfeestje’ als leidraad zullen ze de avond tijdens het diner visueel inluiden en naarmate de nacht vordert steeds meer richting abstract sfeerbeeld brengen.

11

Uit Vancouver (Canada) komt de live band Cobblestone Jazz over, die met behulp van analoge instrumenten een geheel eigentijdse en door jazz beïnvloedde house en technosound ten gehore brengt. Een van de drie leden, naast toetsenist Tyger Dhula en producer/dj Danuel Tate, is Wunderkind Mathew Jonson. Jonson bracht de uitverkochte 11 begin december 2006 al tot waanzin en er wordt op zaterdag 5 mei niks minder verwacht. Het afgelopen jaar scoorde hij met de live formatie hits als ‘Dump Truck’ en ‘India in me’ – allemaal afkomstig van zijn Wagon Repair label – en speelden ze befaamde clubs als Fabric in London helemaal plat.

Maar geen internationale helden zonder de steun van de Amsterdamse residents Melon en Bart Skils. Melon, plaatselijk bekend als ‘Meloen’, zit momenteeel in de lift. Na de release van zijn eerste plaat ‘Spring’ op zijn eigen Ratio? label, het begin van zijn maandelijkse avond Ratio? in 11 (met gasten als Larry Heard, Tobi Neumann en Radio Slave) en het feit dat hij bij het vermaarde Kompakt boekingsburo gekomen, stromen de aanvragen uit binnen-en buitenland binnen. Zijn swingende house-sets zijn een lust voor oog en oor, Melon staat namelijk altijd mee te dansen.

Als afsluiter staat Bart Skils op het programma. Bart heeft met zijn Static-avond in 11, en zijn andere feesten Voltt en Traffic, een duidelijk stempel gedrukt op de evolutie van techno en minimal in Amsterdam. Static was vanaf de allereerste editie vrijwel iedere maand uitverkocht en is toonaangevend in de minimal scene met cutting edge line-ups en dito visuals. Als geen ander kan Bart het stokje van Cobblestone overnemen om de derde verjaardag van 11 funky en knallend af te sluiten.

www.ilove11.nl

In de lift op weg naar boven zal het feest al beginnen op 5 mei

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws