Nachttempel feest op 25 mei

Partyscene Redactie | 18 april 2007
headlines

Partyscene maakte al eerder de line up van het Nachttempel feest 2007 in het winnende Patronaat bekend. Nu is ook het officiële persbericht eruit gegooid met wat meer achtergrond informatie.

Met het winnen van Revu’s Nachttempel Award heeft het dance-minnende publiek bepaald dat de beste club van Nederland in Haarlem staat. Dat is uiteraard reden voor een feestje en niet zomaar eentje! Op vrijdag 25 mei staat Patronaat geheel in het teken van de Nachttempel 2007 en daarvoor gaan we door tot het uiterste. De sluitingstijd voor deze ‘Nachttempel, All Night Long!’ is speciaal voor deze avond verlengd tot maar liefst 7.00 uur, een unicum in Haarlem! Voor deze extra lange editie is een ‘cutting edge’ programma neergezet dat je de hele nacht doortrekt.

DJ Koze stond al heel lang op het verlanglijstje van Patronaat. Deze aanvoerder van het Duitse Kompakt label komt niet zomaar opdraven want hij is behoorlijk selectief in het aannemen van boekingen. Maar voor het Nachttempel feest kruipt deze vooruitstrevend DJ zijn bed wel uit. Zijn vaardigheden achter de draaitafels zijn berucht en maken hem volgens velen de meest getalenteerde dj uit de stal van Kompakt. Zo haalde hij al eens zilver bij DJ kampioenschappen van DMC (Technics). Maar Stefan Kozella (alias DJ Koze) heeft voordat hij in het techno-circus terecht kwam ook een voorspoedige loopbaan gehad als muzikant. Zo was hij mede-oprichter van de hip hop formatie Fischmob en zorgt hij met producties onder pseudoniemen als Adolf Noise en Monaco Schranze voor behoorlijk wat ophef en aanzien. 

Maar naast Koze zijn er nog meer afgevaardigden van het Keulse Kompakt. De fransman Jonas Bering komt ons verwennen met een live-set. Romantische techno - is dat mogelijk? Jazeker wel, luister maar eens naar de prachtige releases van deze geluidskunstenaar. Met zijn lang uitgesponnen strings laat hij je gemakkelijk wegzakken in een heerlijke trance. Maar wees gerust, want zijn pulserende beats houden je wel bij de les en vooral ook op de dansvloer. Om het Kompakt-feestje compleet te maken draait ook Jo Saurbier een plaatje mee. Als nieuwste telg van het label laat hij ons horen wat het geluid van de toekomst is.

Adriaan Muts & Tom Schippers

Maar dat is nog lang niet alles! Want er wacht ons ook nog eens een live-set van de Zweedse Tomas Andersson. In 2003 werd hij opgepikt door het Berlijnse B-Pitch Control. Labelbaas Ellen Allien heeft zoals bekend een bijzonder goede neus voor diepe sferische techno. Tomas Andersson was met zijn hit ‘Washing Up’ verantwoordelijk voor een van de grootste zomerklappers van het afgelopen jaar. Met zijn live-set luidt Tomas het startsein voor de zomer van 2007 en die begint dus deze avond op de dansvloer van Patronaat!

Bij dit speciale feest vergeten we natuurlijk ook onze lokale helden niet. De wereldreizende Schijfrijders hebben zich het afgelopen jaar bewezen als de nieuwe sterren van de underground, evenals Ille Bitch die het publiek op gepaste wijze de laatste uurtjes door zal trekken.

De zomerzon schijnt tijdens het Nachttempel-feest ook in de foyer van Patronaat met Club Gour Med. Club Med, wie kent het niet? De luxe holiday resorts op de meest exotische plekken op aarde. Er even helemaal uit in een Club Tropicana omgeving. De all-in luxe van Club Med wordt op deze avond gecombineerd met Oud Hollandsche gourmet gezelligheid maar dan zonder de stank van gebraden vlees maar met afwisselende plaatjes, geinige luitjes en veel drankjes! Op clubgourmed.hyves.nl vind je meer info en kan je alvast jouw favoriete plaatje aanvragen. Van baile funk tot 90s, van house tot funk en van minimal tot balkan beats, als het maar swingt dan draait Flexmeister F. het!

Hier de volledige line up:

TechnoVision & Kompakt present: ‘Nachttempel all night long’

DJ Koze (Kompakt, DE)

Tomas Andersson (live) (Bptich, SWE)

Jonas Bering (live) (Kompakt, DE)

Jo Saurbier (Kompakt, DE)

Ille Bitch (Patronaat)

Schijfrijders (Patronaat)

Liquid Lab (Patronaat)

Foyer: Club Gour Med featuring Flexmeister F.

23.00-07.00

Entree: 15,-

www.patronaat.nl / www.clubgourmed.hyves.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws