Muzikantendag helpt aanstormende talenten verder

Partyscene Redactie | 16 april 2007
headlines

Woon panels, workshops en masterclasses bij

Op zaterdag 12 mei organiseert Buma Cultuur de jaarlijkse Muzikantendag in de Melkweg, Cinecenter en Sugar Factory. Een dag vol panels, workshops, masterclasses en andere bijeenkomsten over het maken van muziek en een carrière in muziek.

 

Op zaterdag 12 mei organiseert Buma Cultuur de jaarlijkse Muzikantendag in de Melkweg, Cinecenter en Sugar FactoryHoe breek je door als beginnende muziekauteur? Wat doe je zelf en waar heb je anderen voor nodig? In toenemende mate nemen aanstormende talenten het initiatief in eigen hand en slaan nieuwe wegen in voor de distributie en promotie van hun muziekwerken. De Nederlandse bands Treble, Nemesea en A balladeer zijn voorbeelden van deze aanpak. In de paneldiscussie die Buma/Stemra organiseert tijdens de Muzikantendag, delen zij hun ervaringen met beginnende muziekauteurs.

In de Melkweg is ook het Buma/Stemra infopoint ‘Do You Know Your Rights’ te vinden. Muziekauteurs kunnen er terecht met vragen als:

• Hoe verdien ik mijn geld met muziek?

• Ik wil lid worden van Buma, hoeveel kost mij dat?

• Samples gebruiken: mag dat?

• Wanneer is er sprake van plagiaat?

• Leven van je muziek. Kan dat in Nederland?

Verder geven bekende muzikanten workshops en zijn er demospreekuren en masterclasses. Ook staat ‘The Case’ op het programma, waarin het publiek een band en soloartiest kunnen volgen die onder leiding van een manager de hele dag worden bijgespijkerd over het maken van een carrière in de muziek. 's Avonds vindt de finale van de Sena Performers POPnl Award plaats. Een nieuwe competitie waarin dertien bands, afgevaardigd uit de twaalf provincies en Amsterdam, het tegen elkaar opnemen.

Kijk op de site van Muzikantendag voor het volledige programma

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws