Club Stalker is 24 jaar jong

Partyscene Redactie | 13 april 2007
headlines

Eén van de oudste clubs van ons land, de Haarlemse Stalker, is bijna jarig. We spraken de programmeur, Damir Kalkan, over deze heuglijke gebeurtenis.

De Stalker is wederom een jaar ouder geworden. Eén van de oudste clubs van Nederland viert in het weekend van 19,20 en 21 april haar 24e verjaardag. Ook de voorbereidingen voor het zilveren jubileum welke volgend jaar zal plaats vinden zijn reeds gestart. Maar eerst het het komende weekend, met bandjes, lokale helden en buitenlandse gasten.


Tekst: Frank Böhm

Stalker is jarig, wat gaan jullie trakteren?

Zoals we dat iedere jaar doen: goede muziek, een leuk feest en de rest  is een verrassing!

Gaan jullie na komend verjaarsweekend vaker bandjes in de vooravond programmeren, net zoals bijvoorbeeld Sugar Factory doet?

We zijn bezig om te kijken hoe we dat van de grond af kunnen krijgen. Het hangt van verschillende factoren af zoals de PA, geluidsoverlast, het lokale aanbod van bandjes, organisatie, etcetera. Vroeger deden we dat ook. Heel veel punk bands hebben  hier opgetreden maar ook act's als Orbital en Public Enemy. Maar als alles lukt dan gaan we waarschijnlijk in mei al beginnen op de donderdagavonden.

Stalker

De urban programmering boven slaat erg aan, op de populaire Switch avonden wordt de house sound zelfs naar boven gedirigeerd en de urban naar beneden gehaald. Gaat urban nog meer ruimte krijgen in Stalker de komende tijd?

Dat hiphop 6 jaar geleden in Stalker uit het niets opkwam en veel terrein won, is niets nieuws. Nu is het ook een gelijkwaardige stroming die in de Stalker toch het best in de bovenzaal tot z'n recht komt. Eens per maand doen we dat beneden om het een beetje af te wisselen. Maar je ziet ook dat hiphop dj's niet alleen eenlijnig draaien maar ook vooral afwisselen met funk, soul, broken beats, classics maar ook meer elektronische muziek. Dat is ook wel het kenmerk van deze tijd: veel variatie! We richten ons vooral met het programmeren op het uitproberen van nieuwe soorten dancemuziek. Niet alles slaat altijd aan maar het blijft wel leuk om uit te proberen. Zo blijft het programma spannend en dynamisch.

Jullie zijn één van de weinige clubs die weinig gebruik maken van promoters/organisaties. Waarom is dat?
Stalker
Omdat we dat zelf heel graag doen. Dat vinden we erg leuk en daarvoor runnen we deze club ook. Maar soms werken we ook met andere organisaties samen. Het zijn voornamelijk lokale organisaties, want. we geloven erg in het ondersteunen van de lokale scene. We proberen zelf een platform te creëren voor de  ‘lokale’ dance scene en de daarbij behorende artiesten. Dat is vooral waar onze kracht in schuilt. En organisaties die daarbij wat toevoegen betrekken we er graag bij. Maar dj's boeken op zich kunnen we zelf ook.

Tenslotte, heb je al enig idee hoe het zilveren jubileum ingevuld gaat worden in 2008?

Nog niet helemaal maar we denken om hele stukken geschiedenis van Stalker even voorbij te laten komen. Natuurlijk naast de dingen die we nu ook doen. Hoe we dat nog gaan invullen is nog niet helemaal duidelijk. We hopen in ieder geval een ontheffing te krijgen om iets langer door te kunnen gaan.

Hieronder de programmering van het feestweekend:

Donderdag, 19 april

01 Amir Charles, Tettero & Live: Funkabilities

02 Jay & Sluwe Vossz & Ghostman

Open: 22.00 - 05.00

Prijs: 4 euro / 6 na 01.00


Vrijdag, 20 april

01 Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw

02 Charles

Open: 00.00 - 05.00

Prijs: 5 euro / 8 na 01.00

Zaterdag, 21 april

01 Mike Ravelli, Inflagranti & Sex in Dallas

02 AA Beats & Wurtz

Open: 23.00 - 05.00

Prijs: 6 euro / 10 na 00.00

www.clubstalker.nl

www.myspace.com/clubstalker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws