We Are The Chemical Brothers

Partyscene Redactie | 12 april 2007
headlines

The Chemical Brothers komen in juni met een nieuwe album. De titel is zojuist bekend geworden: We Are The Night, net als de tracklist. In die maand komt het duo ook naar Nederland.

We Are The Night is alweer het zesde album van The Chemical Brothers. Het is de opvolger van het in 2005 verschenen album Push The Button. Tom Rowlands en Ed Simons hebben de plaat naar eigen zeggen opgenomen ‘in het duister in een bom bestendige bunker in Zuid-Londen’. Het album bevat twaalf nummer, vol psychedelische warehouse party acid muziek. Traditioneel was er al een voorproefje van het album met Electronic Battle Weapon 8 en 9, een anonieme en super gelimiteerde oplage van twee nieuwe tracks. Zo worden de tracks over de hele wereld getest. Alhoewel inmiddels iedereen wel weet dat dit duo achter de Electronic Battle Weapon serie zit.

chemical brothers

Ook dit keer werken de gebroeders weer samen met een aantal gasten. Zo komt de Londense groep Klaxons opdraven en doen de Amerikaanse rockband Midlake, folk zanger Willy Mason, zanger Ali Love en hiphopper Fatlip ook een duit in het zakje. De eerste single Do It Again, met Ali Love, verschijnt op 4 juni. Het hele album ligt op 18 juni in de winkels. Op 29 juni staan The Chemical Brothers in de bierhal in de Bijlmer in Amsterdam.    

  

Tracklist:

01. No Path To Follow

02. We Are The Night

03. All Rights Reserved (Feat. The Klaxons)

04. Saturate

05. Do It Again (Feat. Ali Love)

06. Das Spiegel

07. The Salmon Dance (Feat. Fatlip)

08. Burst Generator

09. A Modern Midnight Conversation

10. Battle Scars (Feat. Willy Mason)

11. Harpoons

12. The Pills Won’t Help You Now (Feat. Midlake)

Meer info vind je op www.chemicalbrothers.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws