Convertible in Rotterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zaterdag 21 april is het de beurt aan de prachtige Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam om als gastheer te fungeren voor het stijlvolste clubfeest van Nederland.

Convertible onderscheidt zich van andere evenementen door de manier waarop het elke editie in zowel decors als dresscode een nieuw thema introduceert. In de afgelopen jaren waren dat onder andere Zen, Punk, Retro en Rock. Tijdens deze Rotterdamse editie is het thema Welcome to Tokyo.

Met een capaciteit van 3000 bezoekers is de Van Nelle fabriek in Rotterdam d ideale plek voor de zesde editie van Convertible.
De volgende artiesten vertegenwoordigen de internationale house community:

ERICK E - MASON
STEVE ANGELLO
BODYROCKERS (Kaz James, dj-set)
JIP DELUXE
JERMAINE S
MC VIKA KOVA


ERICK E
Erick E behoeft nauwelijks nog introductie. Al meer dan tien jaar is de Amsterdamse Erick Eerdhuijzen een van de allerpopulairste clubdjs van ons land. Hij is iemand die het ultieme feestgevoel weet neer te zetten en bovendien (tot grote jaloezie van zijn collegas) achter de draaitafels wordt omzwermd door mooie vrouwen.
Zijn lange carrire bestaat bijna uitsluitend uit hoogtepunten, meest recent het succes van zijn Sneakerz-feesten, het samenwerkingsverband met Roog onder de naam Housequake en zijn eerste singlesuccessen met de hits Boogie Down en The Beat is rocking zijn eerste top-10 hit. www.ErickE.com

STEVE ANGELLO
Steve Angello gaat als een speer. Samen met zijn (al even succesvolle) vrienden Axwell en Sebastian Ingrosso behoort hij tot de nieuwe generatie Zweedse producers, die Scandinavi in de afgelopen jaren op de wereldkaart zetten met hun lekker knallende house-sound. Zo scoorde Angello afgelopen jaar met de track Tell me why, dat uitgroeide tot een van d zomerhits van Ibiza 2006.
Met succesvolle residenties in de Ministry in Londen en Pacha in Ibiza en een hele serie remixen voor grote artiesten - van Justin Timberlake tot Moby en Royksopp - is Angello ongetwijfeld man of the moment. www.steveangello.tv



KAZ JAMES
Kaz James is een van de zeldzame djs, wiens naam regelmatig opduikt in de Britse boulevardbladen. En dan niet om zijn kwaliteiten als dj, maar als lover van filmsterren en supermodellen. Zo zou hij Keira Knightley, ster uit Pirates of the Carribean, hebben gedumpt en inmiddels een affaire hebben met niemand minder dan Kate Moss.

Ook muzikaal gezien is de van oorsprong Australische dj - die naam maakte met het duo Bodyrockers - lekker bezig. Met een energieke set pompende clubhouse maakte hij vorig jaar indruk tijdens Convertible in de Passengers Terminal.

MASON
Nederlandse djs en producers genieten de afgelopen jaren opvallend veel internationale successen. Zo ook de Amsterdamse Mason, die met zijn electro-house track Exceeder een internationale klapper van de eerste categorie op zijn naam zette. Zo bereikte het nummer zelfs de Britse top-10, waarmee de Amsterdamse dj-producer zich in een klap in de hoogste divisie van de internationale dance wist te positioneren.

Toch is Mason allesbehalve een eendagsvlieg. Hij deed al eerder van zich spreken als resident van de Electronation-feesten, terwijl hij ook al veel aandacht kreeg als electrische violist. In die hoedanigheid was hij gastmuzikant tijdens Tiesto in Concert. www.dj-mason.com

JIP DELUXE
Jip Deluxe is een van de Nederlandse club-djs die in het kielzog van Roog, Erick E en Fedde Le Grand lijkt te gaan doorbreken naar het grote publiek. Zijn aanstekelijke, effectieve clubsound doet het overal even goed, zoals hij al regelmatig bewees op feesten met onder andere Housequake en evenementen als Sensation, Mystery Land en de FF Dance Parade. Ook buiten de landgrenzen wordt hij nu ontdekt, getuige zijn boekingen in Space in Miami en El Divino op Ibiza.

Tenslotte is Jip Deluxe ook resident van het zaterdagavond danceprogramma op 3FM. www.jipdeluxe.com

JEREMAINE S
De Rotterdamse Jeremaine S. is een van de best bewaarde geheimen van de eclectic-stijl. Met zijn onnavolgbare dj-skills en bruisende mix van house, garage, hip hop en classics groeide hij in de afgelopen jaren uit tot een van de populairste djs van Rotterdam en omgeving. Zo draaide hij op Urban Groovezz bin de Pacha en is hij resident en promotor van het maandelijkse Hufters in Off Corso. Daarnaast is dit jonge talent resident van de Starz, Flirt en Lolita Klup feesten. www.aceagency.com

VIKA KOVA
We kennen haar allemaal: Vika Kova, MC en zangeres van Russisch-Oekranse afkomst, die op zo ongeveer elk festival en evenement dat Nederland telt inmiddels al te zien en te horen was. Geboren en getogen in Vladivostok, studeerde ze af aan het lokale conservatorium en toerde ze vervolgens twee jaar met een band door de Sovjet-Unie, voordat ze zich in Amsterdam vestigde
om zich geheel te kunnen storten op de internationale house-sound.
Vika Kova is een rasperformer, die zich zichtbaar thuis voelt op het podium. Ze staat ook niet alleen als MC of zangeres op de planken, maar treedt daarnaast regelmatig op met haar eigen band, waarin ze het wervelende middelpunt is.
www.vikakova.com

De kaartverkoop is reeds van start gegaan bij Ticketbox en Ticketonline.nl. Alle VIP tafels zijn inmiddels uitverkocht.

Convertible facts:
Tickets: 45,- ex fee
Voorverkoopdressen: Ticketonline.nl, Ticketbox, Free Record Shop.
Venue: Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
Open: 22.00 - 06.00 uur
Dresscode: Tokyo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws