Interview CeCe Peniston

Partyscene Redactie | 5 april 2007
headlines

Ze deed het op hele hoge hakken, zwoele blik en vaak wijzend naar de camera. Een tikkeltje foute flirt, maar met zo veel overgave dat je er verliefd op moest worden. CeCe Peniston luidde dansend de jaren ’90 in met haar superhit Finally en stond vanaf dat moment in de schijnwerpers van alle grote mondiale podia. Op zaterdag 14 april staat de zangeres op het glamourfeest Dynasty, op het Westergasterrein.  

Ms. Peniston, u treedt op Dynasty op, een feest vol glamour, glitter en glory. Daar past u natuurlijk uitstekend tussen?

CeCe: “Thanx sweetie. Als het showtime is, dan ben je bij mij absoluut aan het goede adres. Ik voel dat mensen komen om een show te zien en die moet ik dan natuurlijk ook geven.”

cece peniston

Over reputaties gesproken. Aretha Franklin vroeg u ooit op te treden op haar verjaardag, een privé feestje. Paus Johannes Paulus II heeft u uitgenodigd in het Vaticaan in Rome en oud-president Bill Clinton vroeg u persoonlijk op allebei zijn inzegening ceremonies. Wat was uw meest memorabele optreden?

CeCe: “Dank je voor het compliment. Een van mijn meest gedenkwaardige optredens was met Michael Jackson, op een benefiet concert voor 9/11 in het RFK Stadion voor 40.000 mensen. Het voelde niet alleen goed om de gemeenschap te helpen, maar ook om deel uit te maken van de geschiedenis.”

Behalve dat u ooit gespot bent met de Nederlandse diva Mayday, wat is uw connectie met Nederland?

CeCe: “Ik ben gek op de muffins, haha. Nee, Mayday is een van mijn goede vriendinnen. Ik ben heel vaak in Nederland geweest en ik heb er altijd een prachtige tijd en mensen geven me altijd heel veel liefde.”

Quote: “Ce ce Peniston wil zich niet in het dance genre laten stoppen.”. Hoe wilt u als artiest worden herinnerd?

CeCe: “Ik wil niet alleen herinnerd worden voor wat ik op het podium doe, maar ook voor wat ik er buiten doe. Ik ben betrokken bij verschillende goede doelen en heb zelf een fonds, omdat ik de zegeningen doe ik gekregen heb graag wil delen.”

Wat kunnen we verwachten van uw optreden op Dynasty?

CeCe: “Veel energie. Ik zal ook mijn nieuwe nummer I’m Feelin’ You zingen, die geproduceerd is door Ron Caroll. En ik kom natuurlijk op mijn naaldhakken, zoals een diva dat hoort te doen.”

Naast CeCe Peniston  zijn er ook optredens van Ben Liebrand, Alex van Oostrom, Silverius, Dimitri, Marcello, Alvrede en doet Loïs Lane een Abba tribuut 

Meer info vind je op www.dynasty.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws