PS Interview: Nic Fanciulli & James Zabiela

Partyscene Redactie | 30 maart 2007
headlines

De twee jonge honden van de progressive scene hebben de handen ineen geslagen en gaan samen touren. ‘I see us as just two blokes making people dance, I wouldn’t say we are rock stars, far from it!’

De twee releasen in april onder hun naam One + One hun gezamelijke dubbele A kant single No Pressure/Rover op het, jawel, One + One label. James Zabiela en Nic Fanciulli leerden elkaar kennen in 2005 toen ze aan het touren waren door Azië. Hun liefde voor muziek bracht hun samen, en ook op vriendschappelijk vlak klikte het. In 2006 begonnen ze te experimenteren met back2back sets, en dat beviel zo goed dat ze nu een wereldwijde tour, single, album en label gestart zijn. Een gesprekje met de twee jonge knapen.

Tekst: Frank Böhm


Wat is er zo speciaal aan jullie One + One optredens?

Nic: We hebben samen op feestjes gedraaid, en daarbij hadden zowel wij als het publiek erg veel lol. Dus ons enthousiasme slaat denk ik over op de mensen in de zaal waardoor er een erg lekkere buzz ontstaat.

James: Voor de mensen die ons los hebben horen en zien draaien wordt het denk ik extra leuk, aangezien er een soort grijs gebied op muzikaal vlak ligt tussen ons waar we elkaar vinden. We vinden het in ieder geval erg spannend en zijn benieuwd hoe het gaat lopen!
Nic
Zien jullie jezelf als rocksterren die een wereldtournee gaan doen, of gewoon als twee platendraaiers die komen om het publiek aan het dansen te houden?

Nic: We zijn zeker gewoon twee gasten die lekker komen knallen, geen sterallures ofzo haha!

James: Ik kan niet voor Nic spreken maar ik ben zeker de nerd van het stel. Ik ben degene die altijd in de internet cafe’s hangt en aan het gamen is op m’n Xbox. Kos, onze opwarm dj die ook mee is op tour, dat is onze echte rockster. Zo worden wij weer geloofwaardiger haha!

Zijn jullie totaal gestopt met vinyl draaien?

Nic: Ik ben er inderdaad mee gestopt, qua draaien althans. Ik koop nog steeds platen, maar die tracks brand ik altijd op cd, omdat het makkelijker is met reizen en je er veel meer mee kan uithalen.

James: Ik niet. Als ik niet te ver hoef te reizen dan neem ik altijd een tas vol met platen mee. Maar als ik meer dan een maand aan het reizen ben dan laat ik ze thuis. Op deze tour draai ik dus slechts met cd’s, maar vaak heb ik die wel van vinyl gebrand. Ik spaar ook platen, das weer die nerdy kant van me hehe.

Nic, omschrijf James in 5 woorden:

“Fucking talented, shy, pimpin, magnum.”

James, nu jij voor Nic:

“Shake and bake life buddy.“

One + One

Hoe zal de dance scene zich de komende jaren ontwikkelen in jullie ogen?

Nic: Ik ben er zeker van dat het net als nu zal verlopen, oftewel muziek wordt continue opnieuw uitgevonden en hergebruikt.

James: Ik weet het niet, het is een cliché om te zeggen dat elektronische muziek de muziek van de toekomst is. Het is net als met mode, er zijn trends: het ene jaar is electro hot, vervolgens minimal, etc. Ik weet niet wat er hierna komt, maar het publiek volgt deze trends gewoon op de voet net als in de mode het geval is. Elke trend wordt dus een slachtoffer van z’n eigen succes als je het zo ziet. Maar ik draai gewoon wat ik lekker vind, of het nou oude of nieuwe platen zijn, dat boeit me niet. Breaks, techno, house, alles kan!

Wat is jullie persoonlijke top 5 van dit moment?

Nic:

1. Funk d’Void & Sian - Gimlet – cdr

2.Jerome - Comiccon - Boom Bap

3.Audio - Mouth to mouth (Heartthrobs mix) - cdr

4.Truby lounge collective - Get on the floor (Electric Press mix) - saved

5.Paul Woolford - Journey to java - cdr

James:

1. Rossell and Monochrome - Juber (Rossell's Mexico City version)

2. Funkerkstatt - Windrose

3. ZZZ vs DJ Mehdi - Signatune

4. Tommy Four Seven -  Smoke' (Random Factor mix)

5. Hardcell & Grindvik - Rattler
James
Door welke muziek worden jullie beïnvloed als je een track maakt?

Nic: Door heel veel dingen, bijvoorbeeld tijdens uitgaan, maar ook tijdens concerten en het beluisteren van bands.

James: Ik luister naar vanalles op mijn iPod, van foute 80s plaatjes tot Warp tracks, van Genesis tot SquarePusher. Als je naar mn producties luistert dan hoor je ook al die elementen erin verwerkt, bijvoorbeeld veel snares en reverbs uit de 80s. Deze stijlen vinden elkaar weer in het midden!

Tenslotte, vertel nog wat meer over jullie rockster en opwarm dj Kos…

Nic: Kos is een goede vriend van ons, ik heb hem voor het eerst ontmoet op Ibiza in de Space. Hij is een erg goede dj en het leek ons leuk hem mee te nemen met de tour.

James: Kos, das een echte doerak haha! Hij is het rock ’n roll element van onze tour, das zeker. Als hij me weer op m’n Xbox ziet spelen dan slaat ‘ie me haha! Maar serieus, hij is een erg goede opener want hij draait erg lekkere platen zonder de pieknummers meteen te draaien, die laat hij aan ons over. Het is ook een goede vriend. Ik draai vaak op zijn clubavond Familia in The Key in Londen, mijn favoriete club aldaar met een erg goed geluidssysteem en zo’n  echte 70s lampenvloer haha! Ik ken hem al sinds ik 15 was en we hebben altijd contact gehouden. We waren zelfs Pen Pals in de tijd dat er nog geen mobiele telefoons bestonden. Ik werkte toen in een platenzaak in Southampton en zond hem altijd promo’s met briefjes erbij, dus erg cool dat ‘ie nu mee gaat.

De lancering van het One + One album vindt morgen, zaterdag 31 maart 2007, plaats in de Ministry of Sound in Londen.

www.oneplusone.dj

www.ministryofsound.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws