Cocoon terug in Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Dat gebeurt op zaterdag 21 april. Naast de onbetwiste headliner Sven Vth staan dan publiekslieveling Andre Galluzzi en Joris Voorn op de line-up. Voorn zal deze nacht met een exclusieve live-act zijn nieuwe album presenteren.

De ondertitel van Cocoon is ditmaal Craziness Continues Onder die naam presenteert Cocoon binnenkort de Ibiza 2007 campagne. Op 21 april wordt in The Sand alvast een beetje ingespeeld op wat wederom een verhitte zomer op het partyeiland belooft te worden.
Wie denkt aan Ibiza denkt ook aan lange DJ-sets. Dat is aan Sven Vth en Andre Galluzzi wel toevertrouwd. Tijdens Craziness Continues gaan ze acht uur verdelen met zn tween waarbij in elk geval al zeker is dat Andre opent en Sven afsluit.
Andre Galluzzi was voor veel bezoekers van de Cocoon editie in Rotterdam de grote held van de avond maar wie bij Sven stond kreeg niet veel van Andres set mee. Op veler verzoek zijn de twee daarom herenigd en zal Galluzzi de sfeer gaan maken deze nacht. Zoals gezegd krijgt hij ruim de tijd om de avond op te bouwen. Een niet te onderschatten kunst die hij echter bijzonder goed beheerst.

Daarna is het de beurt aan Joris Voorn, bij Cocoon is men zeer gecharmeerd van de Nederlander wiens tracks regelmatig op een Cocoon compilatie terug te vinden zijn. Het is alweer een flinke tijd geleden dat Joris Voorn in eigen land met een live-act te zien was want hij heeft enorm veel succes in het buitenland en is vaker daar dan hier. Voor de presentatie van enkele tracks zijn nieuwe album had hij zich geen betere stage kunnen wensen en de organisatie is zeer blij hieraan mee te kunnen werken.

Na Voorn komt natuurlijk der Meister. Liefkozend zo genoemd door zijn talrijke fans. Sven is een icoon, iemand die een enorme invloed heeft op de techno. Niet alleen door de beste DJs en producers om zich heen te verzamelen, maar ook door de liefde voor datgene waar hij mee bezig is uit te dragen en een heel duidelijke visie te hebben. En dat staat dan nog los van de geweldige entertainer die hij is. Als geen ander kan Sven een publiek enthousiast krijgen en zijn eigen plezier overbrengen op de mensen voor hem. Grote kans dat de vloer nog vol staat op het moment dat hij zijn laatste plaat oplegt en buiten het dagelijkse leven alweer begonnen is.


Der Meister...

Wie de vorige editie meemaakte weet dat Cocoon veel aandacht besteed aan side-acts en visuals. Dat zal deze avond niet anders zijn. De VJs van EyeSupply Collective hadden in 2004 tijdens Cocoon Clubbing een van hun eerste grote optredens. Inmiddels zijn ze vaste VJs van Cocoon, Awakenings en ID&T en zijn er vergaande plannen voor een wereldtour. Zij zullen wederom dikke visuals verzorgen op het 18 meter brede doek.
Ook in de kleine zaal is het feest aanwezig. Hier draaien Joey Daniel en Dunca de la Funk terwijl zangeres/producer Zo Xenia een live-set verzorgt, daarbij begeleid door haar eigen indrukwekkende stem.

Het mag duidelijk zijn, Cocoon wordt zon bijzondere nacht waarvan er veel te weinig zijn maar daarom ook weer precies genoeg.

Kaarten zijn vanaf volgende week verkrijgbaar voor 27,50 ex fee. Via www.easyticket.nl bedraagt deze 2,50. Bij Ticketbox en Free Recordshop 3,25.

Hou de komende weken de website www.cocoonmeetsamsterdam.nl in de gaten. Hierop komen setjes, nieuws en interviews te staan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws