Nachttempel: Paard van Troje

Partyscene Redactie | 28 maart 2007
headlines

Nieuwe Revu zoekt een opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), voor Paard van Troje (Den Haag), voor Doornroosje (Nijmegen). Deze clubs wonnen de Nachttempel Verkiezing de afgelopen edities. Voor 2007 zijn de volgende 8 clubs genomineerd: 11, Doornroosje, Effenaar, Off-Corso, Paard van Troje, Panama, Patronaat en Winkel van Sinkel. Partyscene.nl voelt deze week alle acht genomineerden aan de tand. Als laatste geeft Tomas Wiegerink van het Haagse Paard van Troje antwoord op onze vijf vragen.
Paard
Waarom zouden bezoekers juist op jullie club te stemmen?

Omdat Paard van Troje Den Haag weer op de uitgaanskaart van Nederland heeft gezet. We brengen een breed en gevarieerd programma, voor ieder wat wils. Van house tot punk, van reggaeton tot funk. Het leuke is dat dit ook invloed heeft op ons publiek: jong, oud, wit, zwart, arm ,rijk, alles komt hier over de vloer en iedereen respecteert elkaar. Den Haag was altijd een beetje een moeilijke stad op het gebied van uitgaan, maar Paard van Troje is bijna altijd vol. Dat zegt wel genoeg denk ik!

We zien het ook als onze taak om naast de 'mainstream' feesten ook meer experimentele avonden te brengen. Een goed voorbeeld daarvan is onze grote trots State-X New Forms, waar bewezen wordt dat het wel degelijk mogelijk is om experimentele muziek succesvol te brengen in de Hofstad.

Al met al ben ik van mening dat Paard van Troje de allerleukste en allerbeste club (én poppodium!) van Nederland is. En dat zeg ik niet alleen omdat ik er werk, het is juist andersom: ik ben hier gaan werken omdat ik het zo'n fantastische tent vind.

Op welke club zou je zelf stemmen, die van de club waarvoor je zelf werkzaam bent, uitgezonderd uiteraard.

Paard van Troje zou sowieso mijn eerste keus zijn, ook al werkte ik er niet voor. Mijn tweede keus is 11. Ik vind 11 een originele club met goede nieuwe initiatieven. Verder is de locatie natuurlijk fantastisch. Het is bijna on-Nederlands dat zo'n initiatief zo succesvol is.

Hebben jullie al plannen voor het overwinningfeest?

Twee jaar geleden wonnen we ook de Nachttempel Award en toen hebben we een geweldig feest gegeven. Dat was een groot succes. Ook voor dit jaar hebben we een aantal plannen, maar dan kan ik helaas nog niet meer over vertellen. Maar neem maar van mij aan dat we het publiek op gepaste wijze zullen bedanken wanneer we de Nachttempel Award weer winnen! ;-)

Paard

Mochten jullie een ongelimiteerd budget hebben, wat zouden jullie dan aanpassen aan jullie locatie?

We zijn ontzettend gelukkig met onze locatie. Het geluid is subliem, de airconditioning werkt perfect en we liggen midden in het centrum van Den Haag. Ik zou dus niet weten wat we zouden moeten veranderen.

Een ongelimiteerd budget geeft natuurlijk wel veel mogelijkheden. Ik denk dat we eerst heel lang zouden nadenken over wat we zouden veranderen, Paard van Troje is wat mij betreft goed in evenwicht nu. Als we er zomaar geld in zouden gaan pompen zou de ziel van het Paard verloren gaan. We zijn gewend om met een redelijk laag budget veel te doen en het zou vreemd zijn als we ineens alles over de balk zouden smijten. Dus eerlijk gezegd kan ik hier geen antwoord op geven.

Interessanter dan de poppodium vs commerciele club-discussie lijkt de vraag of een prijs voor Beste Club nog wel op zijn plaats is anno 2007. Zijn het niet de partyorganisaties die bepalen hoe de sfeer, de muziek en de aankleding van een club is, en daarmee een grotere stempel op het uitgaan/nachtleven drukken dan de club zelf?

Externe partyorganisaties hebben inderdaad grote invloed op de sfeer en verdienen daarom minstens net zo veel erkenning als de poppodia en clubs zelf. Een publieksprijs voor de beste partyorganisatie is wellicht geen gek idee, hoewel het natuurlijk de vraag is hoeveel partygangers de organisatie achter de feesten ook daadwerkelijk kennen.

Hoe groot de invloed van partyorganisaties ook is, we kiezen wel zelf uit met wie we in zee gaan. Daarmee bepalen we dus ook zelf de 'smoel' van Paard van Troje. Verder hebben we ook eigen producties, die dus niet door externe organisaties worden georganiseerd. Maar als we de Nachttempel Award winnen, dan mogen we de partyorganisaties waar we mee samenwerken zeker dankbaar zijn!

Breng nu nog snel je stem uit op jouw favoriete club. Tot en met middernacht (28 maart) mag je één keer je stem uitbrengen per e-mail en/of sms. Door te stemmen steun je niet alleen jouw club, maar maak je ook kans op mooie prijzen.

Als je wilt stemmen per sms stuur dan de naam van jouw favoriete club naar 7111. Je ontvangt per uitgebrachte stem een bericht. Kosten 55 cent per ontvangen bericht plus de normale kosten voor het versturen van een SMS.

Je kunt ook online stemmen op: www.nieuwerevu.nl/nachttempel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws