Franchise ook elke donderdag in Rotterdamse Club Vie

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Niet alleen heeft de organisatie van het Amsterdamse concept enkele nieuwe maandelijkse residenties op het oog, zij heeft tevens een nieuwe wekelijkse avond aan haar portfolio toegevoegd.

Met trots meldt de Amsterdamse clubavond, met Haagse achterban, dat vanaf 1 april de Rotterdamse Club Vie zal worden toegevoegd aan het portfolio. Iedere donderdag zullen in de Vie in navolging van de Escape diverse residents van Franchise achter de knoppen plaats nemen en de harten van de Maasstad inwoners sneller doen kloppen. Wat ooit begon met o.a. nationale kanjers als Benny Rodrigues en Billy the Klit is in korte tijd uitgegroeid tot een volwassen grootmacht.



De Franchise mania verspreidt zich kortom als een olievlek over het Nederlandse clubcircuit. Drie jaar geleden ontstond het idee om een clubavond te organiseren waar de bezoeker aan het hoofd zou komen te staan van de organisatie. Zoals het bij een echte franchiseonderneming gebruikelijk is zouden de bezoekers hun stem krijgen in ander andere de keuze voor residents en hun favoriete tracks. Inmiddels zijn de bezoekers ook zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het artwork.

In de vorm van de Franchise mania sturen zij namelijk hun meest originele, zelf ontwikkelde media toe aan de organisatie. Dat heeft de afgelopen maanden gevarieerd van stickers op bizarre plekken, tattoos op meidenbuiken, huizen volgeplakt met posters, beplakte fietsen, graffitis en diverse guerrilla acties in Amsterdam en omstreken. Dit alles vastgelegd op polaroids die werden toegestuurd en verwerkt in flyers en posters.

Nu ook Rotterdam wekelijks kan genieten van mannen als Erick E, Roog, Lucien Foort, Billy the Klit, Jordi Bouman en Stef Vrolijk is het wachten op het volgende wapenfeit van de Amsterdammers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws