Nachttempel: Winkel van Sinkel

Partyscene Redactie | 27 maart 2007
headlines

Nieuwe Revu zoekt een opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), voor Paard van Troje (Den Haag), voor Doornroosje (Nijmegen). Deze clubs wonnen de Nachttempel Verkiezing de afgelopen edities. Voor 2007 zijn de volgende 8 clubs genomineerd: 11,
Doornroosje, Effenaar, Off-Corso, Paard van Troje, Panama, Patronaat en Winkel van Sinkel. Partyscene.nl voelt deze week alle acht genomineerden aan de tand. Jorin Bijl, manager van de Nachtwinkel (de club binnen Winkel van Sinkel) geeft antwoord op onze vijf vragen.

Waarom zouden bezoekers juist op jullie club te stemmen?

Jorin: “Bezoekers zouden op de Nachtwinkel moeten stemmen om de volgende redenen: Naast een clubbezoek bieden wij onze bezoekers een volledig avondprogramma met diner in een van onze twee restaurants, waarna gasten kosteloos de clubavonden kunnen bezoeken.

Ten tweede is de sfeer altijd ontspannen en incidenten tussen bezoekers onderling zijn er eigenlijk nooit. Ook qua vrouwvriendelijkheid scoren we hoog, omdat we zeer alert zijn op de juiste gedragscodes van onze bezoekers. Daarnaast is ons aanbod qua programmering zeer divers. Van Tango tot Techno en van Salsa tot Funk; voor ieder wat wils! En natuurlijk is ons prachtige neo-classistisch pand een clubbezoek meer dan waard.”

party in de winkel van sinkel

Op welke club zou je zelf stemmen (Winkel van Sinkel uitgezonderd)

Jorin: “11”

Hebben jullie al plannen voor het overwinningfeest?

Jorin: “Sinds 1 maand hebben we in de Winkel van Sinkel een nieuwe eigen productie. 'Switch' genaamd. Een avond met dj's, begeleid door verschillende soorten live-muziek, dansers en daarnaast lekkere luxe hapjes, wat bijdraagt aan de goede sfeer, kunnen we dan mooi uitbouwen tot een nog groter spektakel.”

Mochten jullie een ongelimiteerd budget hebben, wat zouden jullie dan aanpassen aan jullie locatie?

Jorin: “Toevallig wordt momenteel een groot gedeelte van het pand verbouwd - ook ten behoeve van de clubavonden - en daarnaast zijn we ook aan het investeren in nieuw licht voor het gehele bedrijf en is er een nieuwe cocktailbar en dj-booth aangeschaft. Dus eigenlijk is deze vraag niet van toepassing.”

Interessanter dan de poppodium vs commerciële club-discussie lijkt de vraag of een prijs voor Beste Club nog wel op zijn plaats is anno 2007. Zijn het niet de partyorganisaties die bepalen hoe de sfeer, de muziek en de aankleding van een club is, en daarmee een grotere stempel op het uitgaan/nachtleven drukken dan de club zelf?

Jorin: “In het geval van de Winkel van Sinkel is het absoluut zo dat wij bepalen hoe en wat,  qua invulling en uitvoering van de partyorganisaties. Omdat wij een 'cultureel culinair warenhuis' zijn met 7 dagen per week twee restaurants en daarnaast participeren in de culturele zondagen, hoofdlocatie zijn van het Nederlands Filmfestival en samenwerken met organisaties als Springdance en festival Oude Muziek, is het van groot belang dat dit alles tot een geheel gesmeed wordt. Dit betekent dus dat de Winkel van Sinkel altijd een dikke vinger in de pap houdt, waardoor dit alles harmonieus samenloopt. Natuurlijk is een partyorganisatie niet weg te cijferen, maar ik denk dat er landelijk gezien absoluut veel invloed vanuit de clubs zelf is op het uiteindelijke product wat neergezet wordt.”

Breng nu je stem uit op jouw favoriete club. Van 14 t/m 28 maart mag je één keer je stem uitbrengen per e-mail en/of sms. Door te stemmen steun je niet alleen jouw club, maar maak je ook kans op mooie prijzen.

Als je wilt stemmen per sms stuur dan de naam van jouw favoriete club naar 7111. Je ontvangt per uitgebrachte stem een bericht. Kosten 55 cent per ontvangen bericht plus de normale kosten voor het versturen van een SMS.

Je kunt ook online stemmen op: www.nieuwerevu.nl/nachttempel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws