Absolute Music tegen klimaatverandering

Partyscene Redactie | 27 maart 2007
headlines

Absolute Music gaat de strijd aan met de klimaatsverandering. De kersverse organisatie wil verder gaan dan alleen het organiseren van feesten en heeft daarvoor het milieu omarmd.

absolute musicEen beter milieu begint bij jezelf, weet ook Absolute Music. De organisatie speelde zich op 2 februari in de kijker met een succesvolle eerste editie van Absolute Music in de Maassilo, waar artiesten als Boy George, Booka Shade en Trentemøller geprogrammeerd stonden. De tweede editie staat gepland voor zaterdag 2 juni en de line-up daarvoor wordt binnenkort bekend gemaakt. Maar Absolute Music wil niet alleen een dik programma neerzetten, de organisatie wil op zowel maatschappelijk als cultureel vlak een veel breder platform aanbieden. Niet alleen voor haar bezoekers, maar ook voor de artiesten en aangesloten commerciële of maatschappelijke organisaties.

Vooral het milieu en de bijbehorende klimaatsverandering staat bij Absolute hoog in het vaandel. De organisatie wil haar publiek daar bewust van maken en zelf ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de vermindering van CO2. In overleg met verschillende organisaties is een plan opgesteld hoe en waar de uitstoot van CO2 kan worden geneutraliseerd of worden verminderd. Zo moet alle CO2 uitstoot die bij evenementen van Absolute Music veroorzaakt wordt ook gecompenseerd worden, middels investeringen in duurzame projecten.

Zo is er de actie Buy a ticket, Buy a tree op touw gezet. Iedereen die een kaartje voor Absolute Music koopt, doneert automatisch een bijdrage voor de aanplant van een boom in Nederland via Nationaal Groenfonds. Achterliggende gedachte is om meer bos in Nederland te krijgen, wat natuurlijk weer meer zuurstof betekent. Met de maatregelen wil de organisatie laten zien dat niet alleen het vermaak van mensen een doel is, maar dat ook maatschappelijke kwesties onderdeel zijn van het concept.     

Meer info vind je op www.absolute-music.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws