Red Bull Music Academy taster 2007

Partyscene Redactie | 27 maart 2007
headlines

De jaarlijkse Red Bull Music Academy taster staat weer voor de deur. Een programma voor jonge dj’s en producers, die de kneepjes van het vak leren en lectures van de oude rotten.

De RBMA taster vindt dit jaar plaats op 13 en 14 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Aanstormende dj’s en producers kunnen zich voor dit tweedaagse evenement aanmelden en krijgen dan twee dagen lang een programma voorgeschoteld, dat dit keer onder meer bestaat uit een sampleworkshop van Radio Slave, een lecture van Benji B (BBC) en een lecture over scratchin & cutting met hiphop legende Grandmaster Flash.

radio slave

Vorig jaar was het nog de legendarische drummer Bernard Purdie die de show stal, dit keer is het de beurt aan de minstens zo legendarische Grandmaster Flash. Zelf verklaart deze hiphop pionier dat hij degene is geweest die met behulp van twee kopieën van een plaat nieuwe nummers creëerde tijdens block parties in The Bronx in New York, de plaats waar de hiphop begon. De meester was ook de eerste om breaks (drum solo’s) te herhalen door de plaat met zijn hand naar voren en naar achteren te duwen, een techniek die tegenwoordig scratchen genoemd wordt. Een van zijn grootste hits zijn de tracks The Message en White Lines. Flash zal een lecture verzorgen, doorspekt met historische anekdotes en tips over dj-technieken. 

Klinkt dit je als muziek in de oren en ben je actief als dj, producer of muzikant? Je maakt nog kans om erbij te zijn, want het is nog steeds mogelijk om je in te schrijven. Dat kan nog tot zaterdag 31 maart. Stuur een e-mail naar eric.vandenbogaard@redbullmusicacademy.com voor een inschrijfformulier. Deze taster is een voorproefje op de internationale Red Bull Music Academy, die dit jaar plaatsvindt in Toronto. Ook daar kun je je voor inschrijven en dat kan tot 4 mei. Download een inschrijfformulier via de site van de academy.

Overdag is het tijdens de taster vooral genieten van de words of wisdom van deze grootheden, maar ’s nachts mag er vooral gedanst worden. De gasten treden dan ook zelf op. Zo staat Radio Slave donderdag de 12e in de Sugaf Factory, Grandmaster Flash vrijdag de 13e in Paradiso en Benji B op zaterdag de 14e in de Flex Bar.

Surf voor meer info naar www.redbullmusicacademy.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws