Revu\'s Nachttempel: Patronaat

Partyscene Redactie | 23 maart 2007
headlines

Nieuwe Revu zoekt een opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), voor Paard van Troje (Den Haag), voor Doornroosje (Nijmegen). Deze clubs wonnen de Nachttempel Verkiezing de afgelopen edities. Voor 2007 zijn de volgende 8 clubs genomineerd: 11,
Doornroosje, Effenaar, Off-Corso, Paard van Troje, Panama, Patronaat en Winkel van Sinkel. Partyscene.nl voelt deze week alle acht genomineerden aan de tand. Tom Schippers, van het Patronaat uit Haarlem geeft antwoord op onze 5 vragen.

patronaat

Waarom zouden bezoekers juist op jullie club te stemmen?

Tom: We bieden voor vrijwel iedere muziekliefhebber een prachtig programma. Patronaat is een podium dat middenin de maatschappij staat en dat is ook de filosofie bij het samenstellen van ons programma. Van Techno tot Urban en van Garagerock tot Americana en zelfs cabaret en kindervoorstellingen. Maar we hechten bijzonder veel waarde aan ons dance programma dat toch zeker wel 50% van ons totaal beslaat. En daarmee doelen we toch wel op de meer vooruitstrevende en artistiek inhoudelijke dance. Patronaat is al jaren lang een vaste waarde in Haarlem. Sommige mensen denken dat we net bestaan vanwege onze nieuwbouw die is geopend in september 2005. Maar Patronaat bestaat al sinds 1984 en heeft zich altijd kunnen scharen in de top tien van de beste poppodia van Nederland. Een zorgvuldig geselecteerd programma is daarbij altijd onze basis geweest. Omdat Haarlem vlakbij 'grote broer' Amsterdam ligt hebben we ons altijd sterk moeten profileren en moeten vechten voor onze plek op de markt. Zeker sinds de opening van het nieuwe pand waarmee we een nog veel grotere capaciteit hebben gekregen. Met het nieuwe pand beschikken we over uitstekende faciliteiten. We hebben fantastisch geluid en de twee zalen en het eetcafé bieden ons de mogelijkheid om heel gevarieerde dingen te doen. Zo kunnen we bijvoorbeeld op 1 dag soms wel 6 verschillende soorten programma's bieden zonder dat dit elkaar in de weg gaat zitten. Zelf ben ik erg gecharmeerd van onze kleine zaal waar we vaak een meer vooruitstrevend programma dat meer op de underground is gericht. Je kan denken aan namen als Nathan Fake, Jahcoozi, Fairmont, Âme, Kubus, Smash TV, C-Mon & Kypski, Abe Duque, SebastiAn, etc. In ons grote zaal doen we een mix van grotere namen bijgestaan door lokaal talent, zo hebben we het afgelopen jaar ondermeer James Holden, Jeff Mills, Tiefschwarz, Jesse Rose, Dr. Lektroluv, Trentemøller, Chris Liebing, Johannes Heil, Pendulum, etc. op de koffie gehad. Om maar niet te spreken van de geweldige bands: The Fratellis, Opgezwolle, Bauhaus, Living Colour, dEUS, Bloodhound Gang, Solomon Burke, Krs One, Calexico, Michael Franti, Infadels... 

Op welke club zou je zelf stemmen (m.u..v. Patronaat natuurlijk)?

Doornroosje, vorig jaar een terechte winnaar. En nog steeds een vaste waarde en een club met een heel duidelijk profiel. Darko heeft de afgelopen jaren zijn stempel gedrukt op Roosje en weet met een vooruitstrevende programmering van heinde en verre publiek naar z’n tent te trekken, chapeau!

Hebben jullie al plannen voor het overwinningfeest?

 Tom: Die plannen zijn er zeker! Op onze verlanglijst staan een aantal namen waarvoor een extra budget erg handig kan zijn. Op andere partijen niet op ideeen brengen, houden die echter nog even voor onszelf. 

Mochten jullie een ongelimiteerd budget hebben, wat zouden jullie dan aanpassen aan jullie locatie?

Tom: De locatie is prima, we hebben net een nieuw pand dus er is niet echt behoefte om de boel meteen weer drastisch te gaan veranderen, we zijn er hartstikke tevreden mee! Een potje geld om wat van onze aanloopkosten aan te zuiveren is natuurlijk altijd welkom. Daarnaast zijn we hard bezig om onze openingstijden te kunnen verbeteren zodat we nog meer het stempel Nachttempel verdienen.

Interessanter dan “de poppodium vs commerciële club-discussie” lijkt de vraag of een prijs voor Beste Club nog wel op zijn plaats is anno 2007. Zijn het niet de partyorganisaties die bepalen hoe de sfeer, de muziek en de aankleding van een club is, en daarmee een grotere stempel op het uitgaan/nachtleven drukken dan de club zelf?

Tom: Natuurlijk zijn partyorganisaties ook verantwoordelijk voor de muziek en sfeer in Patronaat maar uiteindelijk hebben we zelf natuurlijk wel de eindregie in handen. Wij bepalen met welke organisatie we samen werken en dus ook welke sfeer en muziek we daarmee in huis halen. Daarnaast komen heel veel dance-concepten uit onze eigen koker en dat zullen we ook blijven doen. Patronaat is naast poppodium ook dance-podium!

Breng nu je stem uit op jouw favoriete club. Van 14 t/m 28 maart mag je één keer je stem uitbrengen per e-mail en/of sms. Door te stemmen steun je niet alleen jouw club, maar maak je ook kans op mooie prijzen.

 Als je wilt stemmen per sms stuur dan de naam van jouw favoriete club naar 7111. Je ontvangt per uitgebrachte stem een bericht. Kosten 55 cent per ontvangen bericht plus de normale kosten voor het versturen van een SMS.

 Je kunt ook online stemmen op: http://www.nieuwerevu.nl/nachttempel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws