Daft Punk komt naar Amsterdam voor 5 days off

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het concert is meteen de officile openingsact voor 5 days off, het meerdaagse indoor dance evenement dat dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 8 juli in Melkweg, Paradiso en het Nederlands Instituut voor Mediakunst in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert van Daft Punk start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Het Franse duo Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter zijn met recht twee van de grootste vernieuwers van housemuziek van de late jaren 90 te noemen. Na een minder succesvolle start als de indie-coverband Darlin verschoof het duo de aandacht naar de dansvloer, wat resulteerde in de eerste hits onder de naam Daft Punk: The New Wave en Da Funk. In 1996 tekenden ze bij Virgin, waar hun eerste album Homework uitkwam.



Homework, en vooral de clubhit Around The World, ontketende een ware French-house hype en Daft Punk veroverde met hun mix van progressieve house, funk, electro, techno en hiphop in korte tijd een plek tussen de grote namen van de dancemuziek. Vier jaar later volgde in 2001 het langverwachte maar even succesvolle album Discovery met als grootste hit One More Time. Hun voorlopig laatste studioalbum Human After All zag het daglicht in 2005.

Daft Punk was voor het laatst in Nederland te zien op het New Frontier festival in 1998. Vorig jaar maakte het duo grote indruk op Pukkelpop in Belgi en het Coachella Festival in Californi.

Aanstaande vrijdag gaat alleen het concert van Daft Punk in de voorverkoop. De kaartverkoop voor de rest van het programma van 5 days off start half april. Het ticket voor Daft Punk in de Heineken Music Hall geeft 50% korting op een 5 days off toegangsbewijs voor Melkweg of Paradiso op woensdag 4 juli, tenzij de zalen op voorhand zijn uitverkocht.

5 days off is in 2001 ontstaan als spin-off van het Gentse 10 days off festival en was het eerste meerdaagse indoor dance evenement in Nederland. Het festival heeft de afgelopen jaren een steeds breder programma geboden dat een kwalitatief hoogwaardige doorsnede wil bieden van de internationale elektronische muziek en heeft daarmee zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast is er de laatste jaren in toenemende mate aandacht voor andere, aangrenzende kunstvormen zoals mediakunst. Van een redelijk kleinschalig festival in de Amsterdamse Melkweg is het uitgegroeid tot een heus stadsfestival, waarbij ook Paradiso, het Nederlands Instituut voor Mediakunst en de Heineken Music Hall zijn betrokken.

1 day off
Tijdens Koninginnenacht vormt de vernieuwde Melkweg het decor voor 1 day off: een eendaags dance evenement in twee zalen met onder andere Vitalic, Tiefschwarz, Dr. Lektroluv en Dominik Eulberg. Het evenement is een opwarmer voor de zevende editie van 5 days off.

MTV Brand New & 3FM present
DAFT PUNK & support act
Woensdag 4 juli 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: 39,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Korting op 5 days off:
Op vertoon van het ticket voor Daft Punk in de Heineken Music Hall krijg je 50% korting op een 5 days off toegangsbewijs voor Melkweg of Paradiso op woensdag 4 juli. Aanbieding alleen geldig op 4 juli vanaf 22.00 uur, tenzij de zalen op voorhand zijn uitverkocht.

5 days off
Woensdag 4 zondag 8 juli 2007
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst - Amsterdam
Check voor line up en tickets: www.5daysoff.nl

1 day off
Zondag 29 april 2007 (Koninginnenacht)
De opwarmer voor 5 days off in Melkweg, Amsterdam
Check voor line up en tickets: www.melkweg.nl.

Kaartverkoop start aanstaande VRIJDAG om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere Free Record Shops, postkantoren, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws