Revu\'s Nachttempel 2007: 11

Partyscene Redactie | 21 maart 2007
headlines

Nieuwe Revu zoekt een opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), voor Paard van Troje (Den Haag), voor Doornroosje (Nijmegen). Deze clubs wonnen de Nachttempel Verkiezing de afgelopen edities. Voor 2007 zijn de volgende 8 clubs genomineerd: 11,
Doornroosje, Effenaar, Off-Corso, Paard van Troje, Panama, Patronaat enWinkel van Sinkel. Partyscene.nl voelt deze week alle acht genomineerden aan de tand. Olaf Boswijk van 11, gelegen op de elfde verdieping van het voormalige PTT gebouw trapt af.

11

Waarom zouden bezoekers juist op jullie club te stemmen?

Olaf: Hopelijk beseffen de stemmers, en ik denk zeker dat onze vaste bezoekers dat doen, dat 11 niet alleen een unieke club qua plek is maar dat 11 ook muzikaal en qua sfeer een nieuwe draai heeft gegeven aan het Amsterdamse en Nederlandse

nachtleven.

Op welke club zou je zelf stemmen (buiten de club waar je zelf werkzaam voor bent)?

Olaf: Zonder twijfel op Doornroosje. Omdat ik altijd onder de indruk ben van de programmering en de enkele keer dat ik daar was ook erg onder de indruk was van de vrije sfeer, het enthousiaste publiek en de 'no-nonsense attitude' van het personeel. Uiteraard zouden wij graag de Nachttempel winnen, maar als Roosje hem weer wint, gun ik hen dat van harte en is dat ook volkomen terecht.

Hebben jullie al plannen voor het overwinningfeest?

Olaf: Nee. Ik heb van mijn opa geleerd dat ik niet de huid moet verkopen voordat de beer geschoten is......

Mochten jullie een ongelimiteerd budget hebben, wat zouden jullie dan aanpassen aan jullie locatie?

 

Olaf: In eerste instantie beter functionerende toiletten en liften, simpelweg omdat we daar regelmatig problemen mee hebben. Betere isolatie zou ook heel erg fijn zijn zodat we ongelimiteerd herrie konden maken. En als we dan toch bezig zijn zou ik graag betere technische faciliteiten willen hebben om (grote) live bands goed te kunnen hosten. Maar eigenlijk is de charme van 11 wel dat het allemaal wat oud en krakkemikkig is, maar dat we er toch goed mee presteren.

Interessanter dan de poppodium vs commerciële club-discussie lijkt de vraag of een prijs voor Beste Club nog wel op zijn plaats is anno 2007. Zijn het niet de partyorganisaties die bepalen hoe de sfeer, de muziek en de aankleding van een club is, en daarmee een grotere stempel op het uitgaan/nachtleven drukken dan de club zelf?

Olaf: Aan de poppodium vs commerciële club discussie zal ik mijn vingers niet branden, al heb ik daar wel een mening over. In 11 is het in ieder geval zo dat we graag en met veel plezier regelmatig met party organisaties werken, maar altijd op basis van gelijkwaardige input. De zaak compleet verhuren en daarmee sfeer en programmering uit handen geven doen we nooit, het is altijd op basis van samenspraak. Ik denk dat daarin ook de kracht van 11 ligt, we hebben een sterke eigen identiteit zowel muzikaal als creatief en visueel. Het klopt wel dat veel onafhankelijke organisaties veel kleur geven aan het nachtleven door op allerlei verschillende plekken leuke initiatieven te organiseren. 

Breng nu je stem uit op jouw favoriete club. Van 14 t/m 28 maart mag je één keer je stem uitbrengen per e-mail en/of sms. Door te stemmen steun je niet alleen jouw club, maar maak je ook kans op mooie prijzen.

Als je wilt stemmen per sms stuur dan de naam van jouw favoriete club naar 7111. Je ontvangt per uitgebrachte stem een bericht. Kosten 55 cent per ontvangen bericht plus de normale kosten voor het versturen van een SMS.

Je kunt ook online stemmen op: http://www.nieuwerevu.nl/nachttempel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws