Noodlot slaat toe voor Woodstock 69

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De krachtige wind van zondag 18 maart heeft het paviljoen, bijna gereed voor het seizoen, ernstige schade toegebracht. De afgelopen maanden, met name na de laatste stormen, is zowel door de gemeente Bloemendaal als de paviljoenhouders bij Rijkswaterstaat en Rijnland aangedrongen op het mogen schuiven van overtollig zand vanuit andere delen van de kust naar Bloemendaal aan Zee (vooral vanuit IJmuiden en Zandvoort).

Ook het met voorrang geven van vooroever- en strandsuppletie was een wens. Deze beide organisaties zagen echter lange tijd onvoldoende aanleiding op dit verzoek in te gaan. Economische en recreatieve belangen staan niet genoemd bij de criteria voor het aanvullen van zand. Eigenaar van Woodstock 69, Bjrn Andr de la Porte en Steef Molenaar begrijpen niets van deze opstelling: je ziet alles waar je voor gewerkt hebt ineens prooi worden voor de zee, een triest gezicht. Temeer omdat met voorrang bij de strandsuppletie deze tragedie te voorkomen was geweest. Wij vinden dit onverteerbaar.

Ook wethouder Wolf die persoonlijk poolshoogte kwam nemen bij Woodstock 69 is teleurgesteld in de houding van Rijkswaterstaat. Meerdere malen hebben wij de afgelopen jaren aan de bel getrokken en gewezen op de noodzaak van voorrang voor de kust van Bloemendaal aan zee. Maar kennelijk niet hard genoeg. Deze mensen hebben hier hard voor gewerkt en nu is het straks allemaal te laat. Dit was niet nodig geweest.

Nou mogen we, na interventie van de staatssecretaris wel zand gaan schuiven. Als we de vijf vergunningen krijgen tenminste. Voor volgend jaar heeft Rijkswaterstaat gelukkig wel een grote vooroeversuppletie bij Bloemendaal aan Zee in de plannen opgenomen. Het is de vraag wat er dan nog van het Bloemendaalse strand over is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws