Gulle wethouder pompt 4,5 miljoen in popsector Den Haag

Partyscene Redactie | 12 maart 2007
headlines

          Den Haag mag weer bruisen!           
          Het Paard van Troye onderging in 2005 ook al een grootschalige verbouwing          

Terwijl het einde van de Rotterdamse poptempel Nighttown in zicht lijkt, mede als gevolg van te lage subsidies, pompt Den Haag gewoon 4,5 miljoen euro in de popsector van de regentenstad. Met het geld hoopt wethouder Jetta Klijnsma (PvdA, cultuur) te bereiken dat meer Haags muziektalent doorbreekt.

 

Het aanbod van popmuziek in de derde stad van Nederland moet gevarieerder worden, vindt de gulle gever. Zoveel mogelijk verschillende popstromingen verdienen een kans. Dat staat in de Haagse popnota die Klijnsma vrijdag presenteerde. Volgens hem zijn goede oefenruimtes onmisbaar om jong talent een kans te geven. Daarom krijgen bestaande oefenruimtes een opknapbeurt en komen er nieuwe ruimtes bij.

Bovendien wil de gemeente twee nieuwe buitenpodia in de stad realiseren die een prominente plaats innemen tijdens de zomerfestivals. Klijnsma denkt daarbij aan een podium in het centrum van de stad, nabij de Grote Markt en een in het zuidwestelijk deel van de stad. De bewoners van de stad achter de duinen wisten het al, maar nu moeten ook wij eraan geloven: Den Haag mag weer bruisen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws