Feiern!

Partyscene Redactie | 10 maart 2007
headlines

10 maart 2007 is het alweer tijd voor de tweede Nederlandse editie van FEiERN! En die wordt deze keer gehouden midden in het centrum van Amsterdam. Een oude locatie is uit de as herrezen om deze nacht te dienen als feest tempel. Beweeg “die ganzen nacht” mee op de elektronische impulsen die je door Thomas Melchior, Platten Peter, Daniel Albero en de Amsterdamse FEiERN crew zullen worden toegediend… 

De komende editie van FEiERN staat in het teken van puur genot. We zijn immers “Schlecht wie immer!” Het feest begint al om 21:00 uur zodat je ook tijdens de normaal gesproken dode uurtjes na het eten al kunt genieten van allerlei ondeugden. Verwacht geen chique gedoe maar wel cadeautjes, gekkigheid, heerlijke muziek, een dikke geluidsinstallatie, drank voor zeer aangename prijzen, plus nog veel meer ongein... en de eerste 100 bezoekers kunnen rekenen op een erg leuke extra verrassing! 
Feiern
FEiERN is Duits voor feesten en uit je dak gaan en nu tevens de naam voor een reeks nieuwe, regelmatig terugkerende feesten op originele locaties, met Amsterdam en Frankfurt als thuisbasis. Zo was er in December al de eerste editie op de Oost-Duitse vissersboot de MS Stubnitz. Dit keer is er een geweldige zaal gevonden, midden in het centrum van Amsterdam. FEiERN is een samenwerkingsverband tussen een aantal Duitse en Nederlandse DJs / feest organisators. 

Naast al dit moois is de line-up op z’n zachtst gezegd zeer aangenaam. Een waar genot voor lichaam en geest: Thomas Melchior produceert al meer dan 20 jaar muziek en draait nog steeds mee met de absolute top. Hij is onder andere bekend van zijn releases op Playhouse, Perlon en Cadenza en zal een waanzinnig live optreden weggeven. Thomas is ook wel bekend als Melchior Productions. 

Peter Eilmes, ook wel bekend als Platten Peter is programmeur van de Vinylbar en resident van club U60311 in Frankfurt en organiseert ook nog eens grote feesten in de betere clubs van Duitsland met oa Alex Under, Jay Haze, etc. Maar ook in Nederland is hij inmiddels een graag geziene deejay & producer. De eerste keer in Nederland was 1.5 jaar geleden tijdens een klein illegaal feestje in een gekraakte kelder, de laatste keren waren tijdens De Schillenhut, Mystery Land en ZiNK op de MS Stubnitz. Dit om maar even aan te geven hoe hard het gaat met deze jongen. Peter is een vast lid van de FEiERN crew. 

Daniel Albero  organiseert naast diverse clubavonden al 5 jaar in Frankfurt het Sommertagstraum open air festival en heeft met grote namen als Karotte, DJ T., Tom Novy en Terry Lee Brown de draaitafels gedeeld. In Frankfurt is hij een begrip in het uitgaansleven. Sinds kort is ook Daniel Albero deel van de FEiERN familie. 

Deze Duitse helden worden bijgestaan door de Amsterdamse FEiERN leden:

Esther Allurez, deze DJ / organisator is bekend in Amsterdam van o.a. “ZiNK!” op de MS Stubnitz, de NDSM werf, Club 11 en Studio 80 en reist tegenwoordig de wereld over om overal het nachtleven te laten voelen hoe je kunt FEiERN op goede underground house & minimale techno. 

David Reinhart was vroeger een veelgevraagde hardcore deejay maar heeft de laatste jaren zijn bpm omlaag gepitched en draait tegenwoordig de lekkerste house en gevoeligste minimal. 

Flow is bekend als mede-organisator en DJ van de underground feestjes “Palingkraam”, “ZiNK!” en “FEiERN” en draaide pas nog samen met Platten Peter in de kelder van Paradiso tijdens de Gouden Kabouter Awards. Hij heeft in alle grote clubs van Amsterdam al achter de draaitafels gestaan, en is mede-eigenaar van evenementenbureau en productiebedrijf Flowing Productions. 

FEiERN (Schlecht wie immer!)

10 maart 2007

Locatie: Nieuwezijds voorburgwal 165

Tijd: 21:00 - 04:00 uur (und später!?)

Kaartverkoop aan de deur, 10 euro

Presale op www.flowing.nl en www.beatfreax.com, 10 euro excl. fee 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws