D66 wil snel afkoeluurtje

Partyscene Redactie | 8 maart 2007
headlines

Er moet een afkoeluurtje komen in de horeca in Amsterdam. Dat vindt D66. Zo moet er meer onrust voorkomen worden, aldus het Amsterdamse raadslid Jan Paternotte.

jan paternotteEerder liet Boris van der Ham in een interview met Partyscene al doorschemeren dat de openingstijden van de Amsterdamse horeca best wel wat ruimer mogen. De stad profileert zich met het huidige beleid namelijk niet bepaald als wereldstad. Zijn party sluit zich nu bij hem aan en wil dat burgemeester Cohen van Amsterdam snel werk maakt van het invoeren van een afkoeluurtje in de horeca. Amsterdamse cafés mogen al sinds een jaar een uur langer open zijn, alleen mogen het laatste uur geen nieuwe klanten binnen gelaten worden.

Dit zogeheten ‘afkoeluurtje’ is echter nog nergens ook echt ingevoerd. D66 wil nu dat Cohen de stadsdelen een duwtje in de rug geeft om dit ook daadwerkelijk te stimuleren. Duo-raadslid Jan Paternotte van D66: “Amsterdam is wat betreft openingstijden nog lang geen wereldstad. Nu mogen de cafés eindelijk een afkoeluurtje krijgen, maar blijft de invoering hangen in de bureaucratie. Doodzonde. Wij zien graag dat Job Cohen dit alsnog mogelijk maakt.” Volgens hem draagt de maatregel ook bij aan de veiligheid. “Er komen daardoor minder snel grote groepen op straat te staan. Nu wordt iedereen om 1 of 2 uur het café uitgezet, en dan is het opeens erg druk en onrustig op straat.”

 

Meer info vind je op www.d66.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws