Tiësto experimenteert met rockmuziek

Partyscene Redactie | 5 maart 2007
headlines

Trance-grootheid slaat nieuwe weg in

Zijn nieuwe album wordt, in tegenstelling tot de twee voorgangers, niet volgestouwd met louter euforische breaks en overstuurde melodielijnen. Tijs Verwest alias DJ Tiësto heeft op Elements of Life, vanaf eind april verkrijgbaar, ook een plekje voor rockmuziek gereserveerd.

 

Tiësto heeft, naast een flinke stapel mixalbums en singles, twee studioalbums achter zijn naam staan. In 2001 verscheen zijn debuutalbum In My Memory, bekend van de hitsingles ‘Flight 643’ en ‘Lethal Industry’. Drie jaar later bracht de Nederlandse tranceambassadeur Just Be uit, met floorfillers als ‘Traffic’ en ‘Love Comes Again’.

De albumhoes van Tiesto's derde studioalbum Elements of LifeHoewel zijn vroegere werk voornamelijk gericht is op trance, hebben zijn nieuwe producties een bredere sound. “Elements of Life is een erg experimenteel album geworden met diverse muziekstijlen, zoals rock en trance”, zegt de Brabantse dj/producer in BN De Stem. “Ik heb altijd van rockmuziek gehouden en ik heb daar altijd al iets mee willen doen.”

Er staan twaalf tracks op Elements of Life, waaronder de gelijknamige single van het Dance4Life-project, waarop ook Faithless-zanger Maxi Jazz schittert. Verder kreeg de nummer-3 dj van de wereld hulp van Brian Transeau en zanger/tekstschrijver Charlotte Martin. Andere vocalisten zijn Julie Thompson en Christian Burns. Meer over de muziek van Elements of Life is nog niet bekend. Er is zelfs geen fragment op zijn MySpace-weblog te beluisteren.

Bij een officieel album hoort natuurlijk een grootschalige albumtour. Dat betekent voor een grootheid als Tiësto een wereldtournee van een jaar, die met een one-man-show op 19 mei in de Ethias Arena in het Belgische Hasselt van start gaat. Nu maar hopen dat zijn hart hem niet weer in de steek laat. 

Tiësto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws