B-Parade op 21-7-2007

Partyscene Redactie | 3 maart 2007
headlines

B-paradeVorige week meldde Partyscene hier al dat er dit jaar geen Loveparade zal plaatsvinden in Berlijn. De Senaat van de stad heeft besloten de organisatie van de B-Parade groen licht te geven.

Ralf Lipus en zijn team deden in november 2005 al een aanvraag voor hun Berliner Dance Parade voor het tweede weekeind van juli voor de komende 5 jaar. Deze aanvraag werd echter nooit in behandeling genomen door de Berlijnse Senaat mede dankzij de komst van McFit als sponsor voor de Loveparade. Door de onzekerheid bij de Loveparade heeft de

B-parade nu toestemming voor 21 juli 2007 en een optie voor de tweede zaterdag in juli voor 2008-2011. In hoeverre de B-Parade de sfeer van de top jaren van de Loveparade zal kunnen evenaren blijft natuurlijk de vraag. De organisatie achter deze parade heeft echter wel wat ervaring in huis. Zo waren diverse mensen betrokken bij de Christopher Street Day, Karneval der Kulturen en bouwden ze trucks voor de deelnemers van de Loveparade. Ook bevinden  er zich enkele ex-Loveparade werknemers binnen de B-parade organisatie. Over de precieze invulling van de parade volgt binnenkort een persconferentie. Wel is bekend dat er 55 trucks tussen Ernst-Reuter-Platz en de Brandenburger Tor zullen rijden waarop verschillende elektronische muziekstromingen vertegenwoordigd zullen zijn. Ook vindt er een eindceremonie bij de Siegessaule plaats. Met de diverse leuke afterparties in het vooruitzicht is het zeker de moeite waard om Berlijn een bezoekje te brengen.

Meer info kun je vinden op: www.bparade.eu

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws