Grote knokpartij bij urban feest in Patronaat

Partyscene Redactie | 28 februari 2007
headlines

Het urban feest PatroXL in het Patronaat is afgelopen zaterdagnacht uitgelopen op een massale knokpartij. De twaalf veroorzakers zijn nooit meer welkom in de poptempel.
Patronaat
De poptempel werd aan het einde van de avond ontruimd door beveiligingsmedewerkers en de politie. De ongeregeldheden begonnen toen enkele bezoekers met drank begonnen te gooien en waar de beveiliging iets van zei. Het liep uit de hand waarop besloten werd het feest stop te zetten. Hierdoor sloeg de vlam in de pan.

De twaalf jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar uit Haarlem, Heemstede en Amsterdam die naar aanleiding hiervan zijn aangehouden, van wie twee beten van politiehonden opliepen en naar het ziekenhuis moesten voor behandeling, krijgen een levenslang toegangsverbod. Een keiharde maatregel dus van interim-directeur Frans Vreeke van het Patronaat. Volgens hem is het de allereerste keer dat bezoekers zo’n toegangsverbod voor het leven krijgen.

Op de site van de organisatie van het feest valt te lezen: "Naar aanleiding van de omstandigheden op zaterdagavond in Patronaat Haarlem hebben wij enkele mededelingen: Het evenement PATROXL heeft voor het eerst in haar bijna 2 jarige bestaan een andere avond gehad dan gepland. In overleg met politie & Patronaat heeft de Politie besloten het evenement vroegtijdig moeten beëindigen i.v.m. veiligheidsreden. Restyled Events en dj Uli willen aan iedereen die teleurgesteld is deze avond onze excuses aanbieden met het vroegtijdig beëindigen van de avond. Meer informatie binnenkort over de toekomst van PATROXL op onze website."

Zou een levenslang toegangverbod de oplossing zijn als waarschuwing voor potentiele relschoppers?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws