Andy Warhol Club launch party

Partyscene Redactie | 15 februari 2007
headlines

Andy Warhol is dood, lang leve Andy Warhol! De beroemde kunstenaar is op de kop af twintig jaar geleden overleden. Daar wordt dit jaar uitgebreid bij stil gestaan. Te beginnen op 22 februari.

andy warhol zelfportretAndy Warhol kreeg wel meer dan zijn fifteen minutes of fame, een van zijn bekendste uitspraken, dat iedereen in zijn leven één keer zijn vijfien minuten roem heeft. De kunstenaar is hét icoon van de Pop Art, ontdekte de rockgroep The Velvet Underground, was directeur van The Factory en hij was verslaafd aan het uitgaan. Zijn unieke kijk op de wereld legde hij vast in kleurrijke kunstwerken. Vanaf 12 oktober is er in het Stedelijk Museum CS een grote tentoonstelling van zijn werk te zien: Andy Warhol. Other Voices, Other Rooms. Reden voor Veel Meubel Stukken om in samenwerking met het museum vanaf 12 oktober een aantal feesten te organiseren in Amsterdam. Dat is nog heel ver weg, maar als opwarmertje is er op donderdag 22 februari al een feest in 11.

Het feest op de 22e staat geheel in het teken van Andy Warhol. Uit New York komt Spencer Product overgevlogen de hipste dj in het underground circuit. Zijn Ruffclub is wekelijks dé plaats waar hipsters, nachtfreaks en kunstenaars samenkomen. Hij is niet de enige die achter de decks staat. Ook Joost van Bellen, videokunstenaar 00Kaap en de band zZz zijn er bij. Voordat het feest losbarst wordt eerst van 18.30 tot 22.00 uur The Chelsea Girls vertoond, de meest succesvolle film van Warhol. Als je een kaartje koopt word je automatisch lid van de Andy Warhol Club. Je kunt dan gratis naar de tentoonstelling in het Stedelijk en je wordt o de hoogte gehouden van alle activiteiten. Ook krijg je voorrang op museumcursussen, workshops en word je uitgenodigd voor Clubavonden in oktober t/m februari. De moeite waard dus. Kaarten voor de Andy Warhol Launch Party kosten 9 euro.

Meer info vind je op www.andywarholclub.nl.    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws