Promo - the resistance below

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De kleine grote man uit Hoorn staat ter boek als de ambassadeur van de nieuwe hardcore en zal daarom op 24 maart het beukende middelpunt vormen op een in samenwerking met Q-dance georganiseerd solo-evenement onder de noemer Q-dance presents: Promo The Resistance Below. De zorgvuldig gekozen ondertitel slaat op het feit dat Promo zich altijd wars van alle trends heeft afgezet tegen de gevestigde muziekorde en de benauwende hokjesgeest.

Het is behalve het eerste hardcoreconcept van Q-dance de eerste maal dat dj/producer/labelbaas Promo een rond hem georganiseerd grootschalig evenement zal hosten. In de Amsterdamse Heineken Music Hall zal het The Third Movement-opperhoofd ter zijde worden gestaan door een keur aan nationale en internationale artiesten. Op het hoofdpodium in de Black Box staat een solo-optreden van Promo op het programma met diverse gastoptredens. In de Postbank Lounge zal het label annex kwaliteitskeurmerk The Third Movement de muzikale scepter zwaaien met een loodzware delegatie die een afspiegeling zal zijn van TTMs diverse muzikale karakter.



In een vroeg stadium van Promos muzikale loopbaan wordt al duidelijk dat hij een grote belofte voor de toekomst is. De bejubelde reeks Promo Files toont aan dat het megatalent een aardverschuiving gaat veroorzaken binnen de hardcore en als dj deelt hij op jonge leeftijd de dj-booth met de groten der hardcore-aarde. De progressieve dj/producer voorziet het in artistiek opzicht vastgeroeste genre van frisse en originele impulsen, en dirigeert de Nederlandse hardcore in het nieuwe millennium richting een nieuwe en hoopvolle toekomst. Hoewel Promo een meester blijkt in het draaien en maken van relatief toegankelijke en dansvloergerichte hardcore, groeit zijn reputatie gestaag als het gaat om industrile, spijkerharde, duistere en complexe elektronica.

Jarenlang mag Promo zich resident noemen van het oerconcept Thunderdome en inmiddels heeft hij stempels uit dik 15 verschillende landen in zijn paspoort verzameld. De dj heeft ondertussen op ieder denkbaar hardcore-evenement in Nederland gedraaid, maar noemt het afsluiten van een tot de nok toe uitverkocht Sensation Black 2005 als n van de absolute hoogtepunten uit zijn dj-loopbaan. Het zinderende optreden maakt nog maar een duidelijk hoe breed georinteerd zijn draaistijl is, omdat Promo als geen ander in staat is de perfecte balans tussen aanstekelijke en ondergrondse hardcore te vinden tijdens een set.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws