Tweede editie STRP Festival verplaatst naar november 2007

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Eerder berichtte de organisatie dat het festival in mei zou plaatsvinden.

Vorig jaar vond in het Klokgebouw te Eindhoven de eerste editie van het driedaagse art & technology festival STRP plaats. De tweede editie stond voor mei 2007 gepland, maar vandaag maakt de organisatie bekend het evenement naar november 2007 te verplaatsen. Deze verplaatsing biedt de organisatie de tijd om het succes van de eerste editie te kunnen overtreffen. De extra tijd wordt gebruikt om nog bijzonderdere acts uit de wereld van de technologische kunst en electronische muziek naar Eindhoven te halen. Bovendien zijn er in november meerdere grote evenementen in Eindhoven zoals de Dutch Design Week en het lichtfestival Glow. Nu STRP ook in november plaatsvindt, ontstaat deze maand een zeer aantrekkelijk evenementenaanbod met internationale uitstraling.



Vorig jaar brachten zon 10.000 mensen een bezoek aan de eerste editie van het art & technology festival STRP dat in het Klokgebouw te Eindhoven plaatsvond. Bovendien kon het festival op veel media aandacht uit zowel binnen- als buitenland rekenen. Met deze succesvolle eerste editie is een stevige basis gelegd om het evenement voort te zetten en verder uit te bouwen. Binnen vijf jaar wil STRP het bekendste Nederlandse festival op het gebied van kunst en technologie zijn en wereldwijd bij de top tien horen. De verplaatsing naar november biedt de mogelijkheid de programmering en productie van het festival op het hiervoor vereiste niveau te krijgen.

STRP is een kunstfestival waarbij techniek de rode draad vormt. Overdag kan de bezoeker zich verwonderen aan de uitgebreide expositie van vaak internationale- kunstenaars op het gebied van robotics en interactive art. Zlf meedoen en beleven staat centraal: bezoekers hebben grote invloed op de werking van de kunstwerken. Naast de expo is er overdag veel aandacht voor live cinema, performances, videokunst, lezingen een filmprogramma en workshops. Omdat in 2007 de jaarvergadering van LUCI Lighting Urban Community International- in Eindhoven plaatsvindt, zijn veel kunstwerken gerelateerd aan het thema Licht. s Avonds en s nachts staat muziek centraal. De muziekprogrammering staat op vrijdag grotendeels in het teken van electronische bands en op zaterdag is er een danceparty. Zondag overdag is er aandacht voor subtiele, meer experimentele muziekstijlen.

De programmering is inmiddels voor een groot deel rond en bevat wederom een aantal grote namen uit de wereld van de technologische kunst en electronische muziek. Binnen enkele maanden maakt de organisatie de eerste namen bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws