Brussel wil totaal rookverbod in horeca

Partyscene Redactie | 30 januari 2007
headlines

Fijn hè, zo verenigd Europa. De Europese Commissie gaat er weer een nieuwe maatregel doorheen jassen. Binnenkort mag er nergens in Europa meer gerookt worden in de horeca.

In verschillende horecagelegenheden is al een totaal rookverbod en als het aan de Europese Commissie ligt geldt dat binnenkort voor alle horeca. De commissie pleit nu voor een totaal rookverbod in publieke ruimtes als cafés, restaurants, op de werkplek en in overdekte voetbalstadions en muziekcentra. In de strijd om de gezondheid van de mensen is dit de volgende stap dus, want volgende de commissie leidt deze maatregel tot de grootste verbetering van de volksgezondheid.

mag niet meer

Eurocommissaris Markos Kyprianou zegt dat het plan ‘levensvatbaar en uitvoerbaar’ is. Hij baseert zijn mening op de landen waar zo'n algemeen rookverbod in publieke ruimten al met succes is ingevoerd. Van bindende wetgeving in de hele Europese Unie wilde de politicus nog niet spreken, maar daar gaat de commissie het komend halfjaar wel over praten. Kyprianou wil het voorbeeld volgen van Ierland en Schotland, waar roken al totaal verboden is in cafés en restaurants.  

Meer info vind je op de Nederlandse site van de Europese Commissie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws