Neef wint Visual Sensations

Partyscene Redactie | 30 januari 2007
headlines

Zaterdag vond in Paradiso de finale plaats van Visual Sensations 06/07, de landelijke VJ wedstrijd van Nederland en België. Winnaar werd de Nederlander Neef.

visual sensationsBijna geen feest is meer compleet zonder een goede vj. Mooie beelden zijn een uitstekende aanvulling op goede muziek. Niet voor niets is er dan ook een wedstrijd voor vj’s in het leven geroepen, waar vj’s uit Nederland en België aan mee konden doen. Het afgelopen jaar vonden al verschillende voorrondes plaats en afgelopen zaterdag vond in Paradiso dus de finale plaats.

Zes vj-teams streden voor een vakjury en publiek om de hoofdprijs en de publieksprijs. Het uit Noord-Holland afkomstige Neef ging er met de hoofdprijs vandoor. De vj houdt er een vrij ouderwetse manier van veejayen op na. Hij werkt niet vanaf een laptop, maar vanaf een gewone computer en gebruikt daarnaast vooral veel videomixers en beeldschermen. Hij heeft zijn apparatuur op een supermarktkarretje geplaatst en kan zich zodoende door de zaal bewegen, hetgeen een opmerkelijk effect heeft. De Nederlander heeft een optreden tijdens Club Transmediale in Berlijn gewonnen, op 3 februari, en een geldbedrag van 2500 euro.  

De publieksprijs is gegaan naar het Belgische Eyescream, dat bestaat uit studenten audiovisuele kunsten aan de Sint Lucas in Brussel. De groep laat zich inspireren door menselijk gedrag en gebruikt op humoristische wijze beelden uit het dagelijkse leven. Visual Sensations is een initiatief van Paradiso-Melkweg Productiehuis en Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Voor meer info surf je naar www.visualsensations.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws